22 жовтня, 19:01

"ВОЛЯ" вимагає прокуратуру порушити кримінальну справу по факту постачання неякісного газу на Прикарпатті

Народний депутат Юрій Дерев’янко та перший номер у списку до обласної ради від партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала звернулися до прокуратури в Івано-Франківській області з проханням порушити кримінальну справу по факту постачання неякісного газу населенню. 

Вони передали під зверненням 4 100 підписів з 10 районів Прикарпаття. Активісти "ВОЛІ" продовжують збирати підписи, усі скарги людей щодо неякісного газу долучатимуться до матеріалів кримінальної справи.

«Ми ініціювали збір підписів у кожному районі області під зверненням з проханням перевірити якість газу в області, - розповіла Ольга Галабала. – Населення скаржиться на погану якість газу, вони це бачать по тому, як закипає чайник, який колір полум’я. До звернення людей ми долучили депутатське звернення Юрія Дерев’янка і попросили прокуратуру порушити кримінальну справу по факту постачання населенню неякісного газу».

Перший заступник прокурора в Івано-Франківській області Володимир Торованин пообіцяв, що завтра, 22 жовтня, порушать кримінальну справу на звернення народного депутата та чисельні скарги мешканців.

Місяць тому Юрій Дерев’янко звернувся до ПАТ «Івано-Франківськгаз» з депутатським запитом перевірити якість газу.

«Мій запит був проігнорований. Ми просили, щоб зробити заміри газу, який постачають людям. Зараз маємо величезну кількість скарг, - наголосив нардеп. – Це – єдиний спосіб провести будь-який контроль над постачальником-монополістом облгазом, який сьогодні належить Фірташу. Насправді, це кричущий факт, бо газ, який ми постачаємо з Європи до наших споживачів доходить поганий, і ми не маємо 7600 ккал згідно з стандартом»

Завдяки кримінальному впровадженню правоохоронні органи мають провести незалежний аналіз газу і підтвердити якої калорійності постачають газ у тих населених пунктах, мешканці яких звернулися із скаргами. 

Раніше партія «ВОЛЯ» зареєструвала законопроект, який передбачає постачання газу для населення не меншої калорійності, ніжу Європі – 9000 ккал.

«Ми продовжуємо у кожному районі області збір підписів і будемо долучати їх до справи. Ми наполягали в прокуратурі, щоб в конкретних населених пунктах, звідки поступили скарги, у рамках розслідування кримінальної справи була здійснена перевірка якості газу», - продовжила Ольга Галабала

«Потрібно усіма можливими інструментами домагатися, щоб газ у нас був відповідної калорійності. Також формувати незалежну лабораторію з контролю за якістю газу, - продовжив Дерев’янко. – Сподіваюся, що депутати, які будуть обрані в облраду продовжать цей контроль».

Юрій Дерев’янко заявив, що особисто контролюватиме справу щодо перевірки якості газу на Прикарпатті. 

Також завдяки порушеному кримінальному провадженню буде можливість у судовому порядку, маючи лабораторні підтвердження, захищати права споживачів. 

Нагадаємо, партії «ВОЛЯ» ініціювала збір підписів до Генеральної прокуратури щодо перевірки якості газу на Прикарпатті.
Поділитися новиною:
Поділитися