23 жовтня, 16:12

Прозорий розподіл бюджетних коштів допоможе залучити у Світловодськ багатомільйонні інвестиції – кандидат «ВОЛІ» в мери Олег Рудницький

Якщо до влади у Світловодську прийдуть нові демократичні сили і буде запроваджена прозора система управління бюджетом, місто може отримати інвестиції на суму щонайменше 100 млн євро. Про це під час публічних дебатів кандидатів на посаду мера Світловодську заявив кандидат «ВОЛІ» Олег Рудницький.

«Є  домовленості з групою європейських  компаній і бізнесменів, які готові інвестувати у Світловодськ, при умові приходу до влади нових демократичних сил. На сьогодні я скажу, що цей обсяг починається від ста мільйонів євро. Суми можуть бути значно більшими. Але їх будуть надавати тільки при наявності прозорої системи управління бюджетом і розподілення коштів. Громада повинна брати участь у розподілі міських коштів. Тобто мер буде виконувати волю громади. Як це буде працювати: ми будемо бачити надходження до бюджету і основні проблеми міста,  за першочерговість вирішення яких,  і буде голосувати громада. Також буде видно співставлення кошторисних розрахунків виконавчих органів влади і альтернативних пропозицій  від інших осіб. Ми розраховуємо, що це призведе до збільшення ВВП міста, що нарешті ми почнемо заробляти більше ніж проїдати», - пояснив Рудницький.

На переконання кандидата "ВОЛІ", досягти прозорості надходжень і витрат бюджетних коштів міста допоможе впровадження системи електронного самоврядування. Люди ВОЛІ запозичили цей досвід у польських партнерів і протягом року вдосконалювали концепцію з врахуванням українських реалій.

«Наш проект буде інтерактивний. Ми розроблюємо документацію для отримання гранту, Польща буде клопотати перед Євросоюзом щодо надання коштів. Ми готові реалізовувати наш проект з перших днів у владі чи то на посаді мера, чи то у міськраді. Електронний уряд дозволить повністю відкрити бюджет, його надходження. Ми очікуємо на детінізацію щонайменше 50% коштів від корупційної складової», - запевнив Рудницький.

Він зазначив, що партія «ВОЛЯ» Світловодську готова підписати меморандум з виборцями і якщо програма партії не буде виконана в зазначений термін, поступитися місцем у владі більш гідним кандидатам.

Нагадаємо, що 22 жовтня 2015 р.  за ініціативи «ВОЛІ» у Світловодську відбулися перші в історії міста публічні дебати кандидатів на посаду мера. У дебатах взяли участь 8 кандидатів від різних партій. Ще три висуванці відмовились від публічного діалогу.

Поділитися новиною:
Поділитися