28 жовтня, 12:09

У Болехові методами «януковича» відбуваються масштабні фальсифікації - ВОЛЯ. ВІДЕО

«Ми порушуємо законодавство, але то не страшно», - відкрито заявляє голова Болехівської міської виборчої комісії. 

Болехівська МВК відмовляється надавати акт про погашення знайдених зниклих у день голосування 1050 бюлетенів на посаду міського голови - дільниця 260840. Щоб люди могли проголосувати, бюлетені додрукували у місцевій друкарні «ТАЛЯ». 

Коли виявили зникнення 1050 бюлетенів, їх додрукували, а після того, як з’явилася міліція, зниклі бюлетені наче знайшли. Вчора під час засідання міської ТВК, на якій були присутні кандидат на міського голову Зенон Макота, головний юрист та кандидат в обласну раду від партії «ВОЛЯ» Юрій Жолоб, подали звернення в ТВК з проханням ознайомитися з протоколом про погашення та показати 1050 погашених бюлетенів. 

Члени Болехівської МВК під час засідання прийняли рішення відхилити колективну скаргу, аргументуючи свої дії, що заява написана не належним чином.

«Ми не відхиляємо вашу скаргу, а ми відхиляємо вашу вимогу про перерахунок голосів, - каже член МВК Любов Крапцова. - Оскаржуйте наше рішення у суді".

«Ми порушуємо законодавство, але то не страшно», - голова Болехівської міської виборчої комісії Лідія Каричорт

Кандидат у депутати до обласної ради від партії «ВОЛЯ» та юрист Юрій Жолоб назвав дії комісії неправомірним.

На його зауваження Лідія Каричорт запропонувала комісії прийняти рішення, щоб зобов’язати Юрія Жолоба покинути приміщення. 

«Ми не робимо, поки він не піде, я не нервуюся, - додала голова міської виборчої комісії. – Один проти, всі проголосували за, прошу вас вийти».

Також 27 жовтня після оприлюднення протоколів дільничної виборчої комісії виборцям стало відомо, що їхні голоси віддані за кандидата у депутати до міської ради від партії «ВОЛЯ» Романа Федорика не були зараховані членами ДВК 260843.

Згідно протоколу, за Романа Федорика віддано «0» голосів, а виборцями вже подано 7 заяв в міську ТВК, що вони голосували за кандидата від «ВОЛІ» з вимогою перерахунку голосів по цій дільниці. Проте, ТВК в нахабний та зверхній спосіб знову ігнорується. 

Люди вимагають, щоб їхні голоси врахували і провели перерахунок бюлетенів у депутати до міської ради на дільничній виборчій комісії 260843, округ №7. Болехівчани підозрюють, що після перерахунку будуть виявлені інші порушення. 

«Виборча комісія веде себе зухвало. Написали колективну заяву, бо не були зараховані наші голоси. На дільниці мені повідомили, що кандидат, за якого я віддав голос набрав нуль. Як таке може бути? Наша колективна заява не була розглянута Болехівською міською територіальною виборчою комісією, члени комісії аргументували таке рішення, що заява не відповідає якійсь формі. Я перепишу заяву», — обурюється виборець Ярослав Гошовський.

Мешканці вулиці Шашкевича, чиї голоси не були враховані двічі, подавали скаргу у міську виборчу комісію з проханням провести перерахунок голосів на ДВК.

«Хочу, щоб все було по закону, – каже виборець Микола Гринь. – Чому ми голосували за кандидата у депутати міської ради Романа Федорика – моя сім’я, і ще знаю точно, що троє чоловік його підтримували, а показник нульовий, що сталося ми не розуміємо, членам комісії вірять, а нам ні»

«Окрім порушень на дільниці №260843 нам стало відомо про порушення закону «Про місцеві вибори» на виборчій дільниці №260840. Там відповідно до протоколів 16 бюлетенів було визнано такими, що не підлягають врахуванню, згодом до протоколу зроблено виправлення – кількість бюлетенів, що не підлягають врахуванню – нуль. А фактично недійсні бюлетені зарахували за кандидата на міського голову Болехова Івана Яцишина, 38 голосів за даного кандидата у протоколі виправлено на 54. Також голосування на дому відбувалося з порушеннями, замість трьох членів ДВК із скринькою виїхало лишень двоє», - розповіла кандидат у депутати до обласної ради від партії «ВОЛЯ» Галина Макота.

Про відповідні порушення на дільницях №260840 та №260843 складені акти. 

Партії «ВОЛЯ» вимагає надати акт про погашення знайдених зниклих у день голосування 1050 бюлетенів на посаду міського голови у Болехові та здійснити перерахунок голосів на двох дільницях.

   
Поділитися новиною:
Поділитися