2 листопада, 10:00

Ірина Суслова: Вимагаємо від уряду Арсенія Яценюка, який півроку не виконує Закон, оплатити навчання дітей учасників АТО!

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк займається популізмом, коли декларує на словах турботу про сім’ї воїнів АТО, і в той же час вже півроку не виконує закон, який би полегшив їх життя. Про це заявила народний депутат від партії «Воля» Ірина Суслова. Вона підготувала депутатське звернення, в якому вимагає виконати норми законодавства, що передбачають фінансування навчання дітей учасників АТО у вузах та профтехучилищах.

«Ми вимагаємо від Кабінету міністрів почати виконувати свої функції, які покладені на нього парламентом. Вимагаємо запустити закон в дію, адже отримувати під час війни звернення дітей, які не можуть сплатити за навчання, бо батько-годувальник  загинув на фронті, - це є просто аморальним», - зазначила Ірина Суслова.

Нагадаємо, 14 травня 2015 року Верховною Радою України було ухвалено Закон України № 425-VIII, яким передбачено державну підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти учасникам бойових дій та їхнім дітям, а також дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи. Відповідно до положень закону, така підтримка може надаватися у вигляді повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів; пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти; соціальної стипендії; безоплатного забезпечення підручниками; безоплатного доступу до мережі Інтернет, систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах; безоплатного проживання в гуртожитку.

У депутатському зверненні Ірина Суслова нагадує, що Кабінету Міністрів України було доручено протягом одного місяця з дня опублікування закону розробити та затвердити відповідну Державну цільову програму  та подати на розгляд парламенту проект внесення змін до Держбюджету України на 2015 р.

«До сьогодні Кабінет Міністрів України нічого не зробив для того, аби ці кошти в бюджеті з’явились. У зв’язку з цим учасники бойових дій та їхні діти не можуть реалізувати своє право на отримання державної підтримки для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у державних та комунальних навчальних закладах», - наголосила депутат ВОЛІ.

Прес-служба партії «Воля»

Поділитися новиною:
Поділитися