4 листопада, 12:52

ОЛЕГ АТАМАНЮК

Хірург, кандидат медичних наук, доцент кафедри хірургії факультету післядипломної освіти, заступник директора інституту післядипломної освіти медичного університету. Почав оперувати у 22 роки. Сьогодні проводить близько 300 операції протягом року, рятуючи життя людей.


Переконаний, що реформувати медичну галузь на Прикарпатті важко без загальної всеукраїнської реформи. Проте партія «ВОЛЯ» запропонувала конкретні кроки для розвитку галузі охорони здоров’я на місцевому рівні. Передусім, розвиток медичного туризму. 

«Саме медичний туризм може стати золотоносною жилою для Івано-Франківщини, – пояснює Олег Атаманюк. – Ми маємо висококваліфікованих лікарів та природні умови – унікальні рекреаційні зони та чисте повітря, великий запас мінеральних вод, солей та грязей для лікування. Проте цей потенціал сьогодні не використовується, а наші санаторії швидше виживають, ніж розвиваються».

Цілі в облраді:

- Розвиток медичного туризму.
- Відновлення лікувальної та відпочинкової бази санаторіїв.
- Перепрофілювання частини санаторіїв у реабілітаційні центри для учасників АТО та військовослужбовців, дітей з вродженими вадами, з ДЦП.
- Створення багатопрофільної університетської клініки, щоб практично готувати фахові кадри.

- Відстоює реформу екстреної невідкладної медичної допомоги.

Поділитися новиною:
Поділитися