5 листопада, 14:55

Ірина Суслова: Депутати своєю бездіяльності нівелюють довіру виборців та ведуть до непоправних наслідків

Довіра людей до парламентарів дуже швидко нівелюється у зв’язку з поведінкою більшості депутатів, які не виконують свої обов’язки в сесійній залі. В кінцевому результаті це загрожує цілісності коаліції та може призвести до розпуску парламенту. Крім того,  розчарування суспільства та недовіра до законодавчої гілки влади призведе до того, що на дострокові парламентські вибори прийде лише 25-30% суспільства. Про це заявила народний депутат України, член Ради партії «Воля» Ірина Суслова в прямому ефірі «Еспресо ТВ» під час обговорення проблем парламентської кризи та недієздатності коаліції.

«Коли нас обирали до парламенту, суспільство сподівалось, що ми прийдемо та почнемо ухвалювати  рішення, які дозволять вийти з економічної кризи, стабілізувати ситуацію, провести судову реформу, лібералізувати українське законодавство у відповідності до європейського та ін. Що ми бачимо сьогодні? Явка депутатів на пленарні засідання дуже низька. Замість того, щоб займатись політикою та ухвалювати закони, ми маємо «маленькі майдани» в усіх регіонах», - зазначила Ірина Суслова

Вона перерахувала проблеми, вирішення яких люди очікують щодня та застерегла: «Якщо ми не почнемо розробляти нагальні закони, аби індексувати  мінімальні зарплати, стипендії, пенсії, вирішити питання зниження тарифів, боротьби з 
корупцією, а депутати будуть влаштовувати цирк, то у нас в країні не відбудеться жодних змін. І тоді ми знівелюємо довіру людей, які нам дали мандати після  Революції Гідності, після такої кількості загиблих. Люди опустять руки і на  дострокові парламентські вибори прийде 25-30% суспільства. Ми не можемо цього допустити, адже у нас в країні є ще й зовнішній ворог. Подальша профанація «парламентської роботи» може призвести до непоправних наслідків».

Політик заявила, що депутати мають нести відповідальність за свою бездіяльність у Верховній Раді, а суспільство своїм тиском має змушувати їх виконувати свої обіцянки. 

Прес-служба партії «Воля»

Поділитися новиною:
Поділитися