10 листопада, 13:39

Україна потребує нової державної служби – Ірина Суслова

    Принципи функціонування державної служби, які збереглися з часів Радянського Союзу та продовжують працювати сьогодні, є вкрай застарілими та неефективними. Потрібно реформувати роботу служби та закріпити оновлені принципи функціонування кожного держслужбовця і взаємодії його з громадянами України. Про це заявила народний депутат, член Ради партії «Воля» Ірина Суслова. Вона нагадала, що Угода про Асоціацію між Україною та ЄС передбачає здійснення реформи держслужби. 

    Депутат ВОЛІ також поінформувала, що законопроект «Про державну службу» вже пройшов перше читання та в листопаді планується його ухвалення в цілому. Цей крок є умовою для отримання Україною фінансової допомоги у 600 млн євро від Європейського Союзу.

    «Новелами законопроекту про державну службу є те, що передбачається розмежування адміністративних та політичних посад. Планується введення такої адміністративної посади, як державний секретар. На  відміну від міністра та його заступників, які будуть належати до політичних посад та працюватимуть  лише допоки працюватиме уряд, держсекретар залишатиметься на посаді попри політичні ротації», - розповіла Ірина Суслова.

    Вона вважає, що державні службовці повинні нести персональну відповідальність за ухвалені  ними рішення. Серед основних принципів функціонування оновленої державної служби - відкритий конкурс на  відповідну посаду замість політичних квот та гідна зарплатня.

    Ірина Суслова зазначила, що подала свої пропозиції до проекту Закону України «Про державну службу». «В перспективі, ми також повинні здійснити адміністративно-територіальну реформу та реформу державного управління, впровадження ефективного функціонування публічної адміністрації та її європейських принципів», - підсумувала Суслова

Прес-служба партії «Воля»

Поділитися новиною:
Поділитися