16 листопада, 15:11

У прикарпатському селі, яке прославилося скандальним бюлетенем з нецензурним словом, відбулося повторне голосування

У селі Кліщівна Рогатинського району відбулися перевибори сільського голови. Кандидат, якому зарахували перемогу на виборах 25 жовтня завдяки відмітці "Х…Й" у бюлетені, програв вибори.

У Кліщівні участь у виборах взяли 274 мешканці села. Перемогу здобув кандидат від партії "ВОЛЯ" Василь Кривень, за якого проголосувало 147 виборців. Його опоненту, Михайлові Вороні, виборці віддали 120 голосів. Сім бюлетенів було зіпсутих, серед них – знову бюлетень із позначкою "Х…Й".
Нагадаємо, на виборах 25 жовтня ДВК зарахувала перемогу Вороні з перевагою в один голос. Комісія зарахувала бюлетень, в якому напроти прізвища кандидата один з виборців написав слово, схоже на нецензурне "Х…Й".
Кандидат від партії "ВОЛЯ" Василь Кривень звернувся зі скаргою у Кліщівнянську сільську виборчу комісію з вимогою здійснити повторний перерахунок голосів. Комісія відмовила у задоволенні скарги. Кандидат подав до суду і виграв його – той бюлетень визнали недійсним, призначили перерахунок голосів на сільській ДВК, а після того – й перевибори.

Поділитися новиною:
Поділитися