18 листопада, 10:45

"ВОЛЯ" домагається фінансування ремонту аварійних доріг Надвірнянщини у 2016 році

Представники партії "ВОЛЯ" проінспектували п’ять доріг Надвірнянщини та склали відповідні дефектні акти задля того, щоб робота по ремонту доріг, яку вони почали в 2015 році, була продовжена у наступному році.

Про це повідомив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко.

"Для того, щоб продовжити у 2016 році роботу по ремонту доріг Надвірнянського району, яку ми почали в цьому році, потрібно було до 17 листопада подати всі необхідні документи до регіональної конкурсної комісії при ОДА щодо фінансування з Фонду регіонального розвитку таких доріг", - пояснив Дерев'янко.

Він повідомив, що звернувся до РДА з пропозицією негайно створити комісію, в яку включити фахівців, представників райдержадміністрації і активістів партії "ВОЛЯ", які зможуть оглянути стан доріг.

"Результатом роботи цієї комісії мало бути визначення тих доріг, які РДА має подати до ОДА, яка згодом подає документи Уряду і якнайшвидше оформити всі необхідні для цього документи", - додав нардеп.

Дерев'янко також підкреслив, що крім письмового звернення, він мав безпосередню розмову з головою райдержадміністрації, якому запропонував негайно створити таку комісію, щоб дуже швидко з усіма службами відпрацювати це питання.

Відповідну комісію у Надвірнянському районі очолив перший заступник голови райдержадміністрації Іван Тодорук. До складу комісії також увійшли заступник голови райдержадміністрації Богдан Зеленчук, провідний інженер Служби автомобільних доріг Івано-Франківщини Іван Басараб, помічники Дерев'янка Ольга Федишина, Ольга Ганиш та Тетяна Пришляк, член громадської ради при райдержадміністрації Володимир Монастирецький, депутат Івано-Франківської облради Володимир Хопта та інші.

"Доріг скоріше немає, ніж вони є. Місцями ділянки аварійні і непроїзні для легкового транспорту. Людям доводиться знижувати швидкість до 10-20 км/год", - заявила Федишина.

"Через це навіть карети "швидкої допомоги" не можуть вчасно доїхати до пацієнтів і це створює загрозу життю людей", - додала представниця "ВОЛІ".

За її словами, на основі дефектних актів Надвірнянський райавтодор склав локальні кошториси для ремонту доріг.

"В результаті роботи комісії для РДА вчасно підготували всі необхідні документи для подачі в ОДА для спрямування цих проектів в Мінрегіонбуд для фінансування за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку", - повідомила Федишина.

Помічник народного депутата також сказала, що ці проекти вимагають обов'язкового співфінансування у розмірі 10% від місцевих бюджетів. "Для тих громад, які в цьому зацікавлені, ми навіть підготували проекти рішень", - додала вона.

"Команда "ВОЛІ" тримає це питання на контролі", - підкреслила Федишина.

Представники "ВОЛІ" ініціювали створення такої ж комісії і в Богородчанському районі, де також були складені дефектні акти щодо шести доріг та передані до облдержадміністрації.

Нагадаємо, Юрій Дерев'янко раніше заявив про необхідність негайної підготовки інвестиційних проектів щодо ремонту 11 доріг Надвірнянщини та Богородчанщини з метою їх фінансування з Держфонду регіонального розвитку у 2016 році. 

- дорога Надвірна-Бистриця С 09091;

- дорога Яблунів-Делятин О 090802;

- дорога Тлумач-Лісна Тарновиця О 091401;

- дорога Битків-Білозорино С 090906;

- дорога Білі Ослави – Чорний Потік;

- дорога Кричка-Росiльна С 090107;

- дорога Кривець-Мiжгiр'я С 090112;

- дорога Старуня-Солотвин С 090104; 

- дорога Старуня-Горохолин Ліс С 090120; 

- дорога Ластівці-Старуня С 090123;

- дорога Маркова-Манява С 09010.

Поділитися новиною:
Поділитися