18 листопада, 17:46

«ВОЛЯ» у Надвірнянській міськраді буде в опозиції» - Володимир Монастирецький


Новообраний склад Надвірнянської міської ради оновився частково, з попереднього скликання в нову раду пройшло 10 депутатів. Незмінним залишилився склад апарату міської ради, заступників, керівника апарату. Обрали того ж секретаря."ВОЛЯ" єдина політична сила, яка у міськраді буде в опозиції. 

Про це заявив депутат Надвірнянської міської ради від партії «ВОЛЯ» Володимир Монастирецький

«Нова-стара рада знову залишається не змінною, а отже мало контрольованою.
Згідно з європейської практики секретарем міської ради може стати кандидат на посаду мера, який на виборах був другим. Міський голова відмовився прийняти мою кандидатуру на секретаря, натомість запропонував очолити земельну комісію, таку пропозицію ми відкинули», - розповідає Монастирецький.

За словами депутата, посада секретаря у міськраді не є контрольованою, тому дає змогу тримати баланс між депутатським корпусом і керівним складом ради, відстоюючи інтереси громади . Проте, діючий мер залишив на посадах усі своїх заступників та колишнього секретаря. 

«Лишилося все як було. Вибори, на жаль, тільки частково оновили депутатський корпус. Як громадський активіст, під час роботи попереднього скликання ради я бачив постійну несправедливість, ухвалення незаконних рішень та відверту неадекватність дій деяких народних обранців, саме це мотивувало мене йти в депутати, — продовжив Володимир Монастирецький. – Ми розуміємо усю складність ситуації, яка сьогодні є у раді, тому налаштовуємося на боротьбу та кропітку роботу." 

Найперше люди ВОЛІ ініціюватимуть зменшення щомісячної необґрунтовано завищеної плати за обслуговування прибудинкових територій, вимагатимуть зміну нормативно-грошової оцінки землі згідно з ринкових цін, щоб не допустити продажу земельних ділянок за заниженими цінами у м. Надвірна. 

Також депутати від «ВОЛІ» у міській раді наполягатимуть на скасування деяких «земельних» рішень, які ухвалювалися не прозоро і без громадських слухань. 

Нагадаємо, 12 листопада відбулась перша сесія Надвірнянської міської ради VII демократичного скликання. Обрано 26 депутатів, серед них троє від партії «ВОЛЯ»: Наталія Байдак, Володимир Монастирецький та Павло Черноволенко.
Поділитися новиною:
Поділитися