19 листопада, 03:21

У "ВОЛІ" знають як Прикарпаттю зробити економічний стрибок


Європейські дороги і статус прикордонної області - дві складові які дозволять Прикарпаттю здійснити економічний стрибок. Про це заявила депутат Івано-Франківської обласної ради від партії «ВОЛЯ» Ольга Федишина

Політик назвала свої першочергові завдання в облраді:
- ремонт доріг в області, контроль за якістю проведених робіт та використанням бюджетних коштів;
- відкриття Румунського переходу; 
- залучення інвестицій в розвиток Прикарпаття.

«МЗС розпочало процес погодження з румунською стороною укладення міжурядової угоди щодо відкриття Румунського переходу. Хоча влада довгий час саботувала вирішення цього питання», - наголосила Федишина.

З її слів, команда «ВОЛІ» цього року доклала значних зусиль для виділення коштів на ремонт доріг області з Державного фонду регіонального розвитку. І сьогодні, залучивши громадських активістів, фахівці дорожників, представників райдержадміністрацій та САД, здійснюють контроль над якістю ремонтних робіт та використанням коштів. 

«ВОЛЯ» також ініціювала створення Комісії з ремонту доріг при Надвірнянській та Богородчанській РДА. 

«За підсумками роботи комісії були складені дефектні акти та локальні кошториси, які скеровані до ОДА, - продовжила політик. – На основі цих документів підготовлять інвестиційні проекти для фінансування ремонту цих доріг з Державного фонду регіонального розвитку у 2016 році».

Окрім того, серед кроків «ВОЛІ» в напрямку ремонту Прикарпатських доріг визначенні пріоритети:

-  залучення міжнародних коштів в рамках проектів Карпатського Єврорегіону за сприяння народних депутатів Франківщини та Львівщини;
-  складання кошторисів, дефектних актів та ремонт доріг з урахуванням нових технологій;
-  ремонт частини дороги через прозоре інвестиційне зобов’язання кожного інвестора, який приходитиме в область в рамках економічного експерименту.
- вихід Прикарпаття до Європи через Румунський перехід.

«Команда партії "ВОЛЯ" ще до виборів чітко розуміла свої завдання в Івано-Франківській обласній раді і, в тому числі, в ході виборчої кампанії кожен усвідомлював для чого він йде в найвищий представницький орган області», - підсумувала Ольга Федишина. 

Нагадаємо, партія «ВОЛЯ» представила План розвитку Прикарпаття.
Поділитися новиною:
Поділитися