23 листопада, 12:54

У Верховинській райраді бюджетну комісію та комісію з питань охорони здоров’я очолили люди ВОЛІ

Справедливий розподіл бюджетних коштів, збереження Верховинщини як районного центру і гірського статусу у процесі децентралізації та створення центрів реабілітації учасників АТО – такі перші кроки визначили голови постійних Комісій від партії «ВОЛЯ».

Комісію з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та пенсійного забезпечення очолила Галина Кікінчук. Також депутати райради одноголосно підтримали кандидатуру члена “ВОЛІ” Ольги Сапріянчук, обравши її головою Комісії з питань бюджету, фінансів і податків. 

У бюджетну комісію ввійшла ще одна представниця «ВОЛІ» депутат Верховинської райради Марія Мартищук.
 
«Формування бюджету на наступний рік буде складним процесом, бо сума коштів, які планують виділити для району буде менша. Попри все, ми виступаємо за раціональний і справедливий розподіл коштів, - розповідає Сапріянчук . – Верховинський район є дотаційний, це – специфіка усіх гірських районів. Окрім цього, процес децентралізації триває, наша головна мета, щоб Верховинщина залишилася районним центром. Гірські райони у ході адміністративно-територіальної реформи можна зберегти, це показує досвід Польщі».

Найперше завдання комісії з охорони здоров’я - створення програм із забезпечення реабілітації учасників АТО та покращення забезпечення ліками пільгових категорій населення. 

«Програми реабілітації воїнів АТО передбачають стаціонарне та курортне лікування, амбулаторне забезпечення. Плануємо у селах Білоберезіка та Яблуниця облаштувати реабілітаційні центри для вояків, - говорить Галина Кікінчук.Працюватимемо і над покращенням забезпечення пільгових категорій ліками. Цього року медикаментами не достатньо охоплені онкохворі, інваліди І та ІІ групи, діти інваліди»

Також депутати Верховинської районної ради сформували склад та керівництво Комісії з питань соціально-економічного розвитку, інвестицій, будівництва, туризму, екології, лісового і сільського господарства, комунальної власності, розвитку малого і середнього бізнесу, Комісій з питань децентралізації, депутатської діяльності, етики, регламенту, самоврядування, захисту прав людини, законності та правопорядку. Секретарем останньої стала керівник районного осередку партії «ВОЛЯ» Ольга Соломійчук.

Нагадаємо, від партії «ВОЛЯ» у Верховинську районну раду пройшло четверо депутатів: Ольга Соломійчук, Галина Кікінчук, Ольга Сапріянчук, Марія Мартищук.
Поділитися новиною:
Поділитися