22 грудня, 13:29

На Франківщині в 2016 почнуть контролювати якість газу. ВІДЕО


Постійна депутатська комісія з питань промисловості підтримала проект рішення Івано-Франківської обласної ради «Про Програму контролю за якістю газу, що постачається споживачам Івано-Франківської області на 2016 рік».

Дану Програму представила депутат від партії «ВОЛЯ» і заступник голови обласної ради Ольга ГАЛАБАЛА під час засідання комісії з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.



Основними завданнями Програми контролю за якістю газу є:

- Отримати інформацію про якісні показники природного газу;
- Захист прав споживачів природного газу в області;
- Розробка комплексної довготермінової програми по створенню системи контролю за якістю газу в Івано-Франківській області. 

У результаті виконання Програми, за словами Ольги ГАЛАБАЛИ, очікується встановлення реальних фізико-хімічних показників газу області, виявлення найбільш проблемних районів чи населених пунктів, та розробка комплексної системи контролю за якістю газу в Івано-Франківській області, яка буде напрацьована Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та передбачатиме енергоаудит.

“Незважаючи на високі тарифи на газ, його якість, не відповідає вимогам стандартів і викликають невдоволення», - каже Ольга ГАЛАБАЛА.

Нагадаємо, що 16 грудня Ольга ГАЛАБАЛА провела робочу нараду з питань розробки Програми перевірки якості газу на Прикарпатті, під час якої наголосила, що мешканці області масово скаржаться на якість природного газу.

До слова, «Івано-Франківськстандартметрологія» першою в Україні розробила прилад, за допомогою якого можна робити забір газу безпосередньо у споживачів. Незважаючи на те, що «газовики» відмовляються йти на компроміс, депутати обласної ради підтримують пропозицію своїх колег від партії «ВОЛЯ».

Як ви знаєте, у 2015 році в декілька разів зросли ціни на природний газ для населення. Встановлені ціни на природній газ набагато перевищують фінансову спроможність населення оплачувати спожитий газ.

“Внаслідок покращення якості газу, що постачається населенню, зокрема його теплотворності, об’єм газу, які споживають споживачі може бути суттєво зменшеним, отже і сплачувати споживач буде за менший об’єм спожитого газу”, -  зазначила Ольга ГАЛАБАЛА.

Нагадаємо, партія «ВОЛЯ» ініціювала збір підписів до Генеральної прокуратури щодо перевірки якості газу на Прикарпатті. Окрім того, з ініціативи Народного депутата України Юрія Дерев’янка прокуратурою Івано-Франківської області 22 жовтня порушено кримінальну справу по факту постачання неякісного газу споживачам на Прикарпатті.

Поділитися новиною:
Поділитися