24 грудня, 11:35

Депутат облради від «ВОЛІ» вимагає збільшення суми коштів на ремонт доріг Івано-Фракнівщини

На ремонт  доріг Івано-Франківщини буде виділено більше коштів, аніж це було передбачено у проекті "Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації обєктів дорожньо-транспортногї інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року".

Про це після засідання постійної депутатської  комісії з питань дорожнього та житлово-комунального господарства повідомила член комісії Ольга федишина, депутат обласної ради від партії «ВОЛЯ».

«28 мільйонів гривень з обласного бюджету, які передбачені  на ремонт доріг – це замало для Івано-Франківської області. Цю суму потрібно збільшити вдвічі. Проте важливо не лише виділити кошти, а й жостко контролювати їх використання. Звіт з виконання програми від розпорядників коштів  потрібно слухати не раз на рік, як це було раніше, а щоквартально»,  - зазначила Ольга Федишина.

Зрештою, пропозиція Ольги Федишиної про щоквартальне звітування про виконання Програми була підтримана профільною комісією. Як наслідок, були внесені зміни до проекту Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури області на 2016-2020 роки.

Важливо також, що депутатська комісія прийняла рішення звернутися в січні 2016 року до Кабміну з проханням переглянути суми на ремонт доріг Івано-Франківщини в бік збільшення – у зв’язку зі специфікою мостів і доріг Карпатського регіону. Вони зношуються і руйнуються в рази швидше, ніж на рівнинній території. Більшість мостів на Прикарпатті вже потребують ремонту, відзначив Ілійчук. Звернення депутати вирішили подати за результатами прийняття Держбюджету-2016.

Депутат від партії «ВОЛЯ» також висловила пропозицію клопотати в цьому зверненні про перенаправлення на ремонт дороги Н-09, яка пролягає Івано-Франківщиною, невикористаних 100 млн. грн. за договором з ЄБРР від 2010 року.

Що стосується пооб’єктного розподілу коштів в рамках Регіональної програми, то до нього комісія повернеться після прийняття обласною радою бюджету та програми.

Нагадаємо, що  депутат обласної ради Ольга Федишина представила позицію «ВОЛІ» щодо ремонту доріг.

«Ми виступаємо за ліквідацію всіх корупційних і бюрократичних складових в системі ремонту доріг. Зокрема «ВОЛЯ» наполягає на залученні до ремонту та експлуатації доріг фахових приватних компаній на умовах прозорих тендерів з обов’язковим використанням нових прогресивних технологій і наданням десятирічних гарантій», - пояснила Федишина.

Поділитися новиною:
Поділитися