11 січня, 17:47

"ВОЛЯ" обурена скороченням видатків з обласного бюджету на ремонт доріг та вуличне освітлення на Прикарпатті. ВІДЕО

Івано-Франківська обласна рада зменшує заплановані витрати на вуличне освітлення та ремонт доріг в області.

Своє обурення з цього приводу після засідання депутатської комісії з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства висловила член комісії та депутат облради від партії "ВОЛЯ" Ольга Федишина.  Вона запевнила: "ВОЛЯ" вимагатиме від Кабміну збільшення видатків на ремонт прикарпатських доріг.

«Івано-Франківська облрада змінює суми коштів, які були заплановані для ремонту доріг та розвитку вуличного освітлення в області, а це недопустимо», - каже Ольга Федишина.

Так, на зовнішнє освітлення попередньо було передбачено виділити 1 млн грн. Федишина каже: незважаючи на те, що і ця сума коштів є замалою, її скорочують удвічі. І це при тому, що в області катастрофічна ситуація із вуличним освітленням.

Також на ремонт доріг Івано-Франківщини було заплановано 21 млн грн з обласного бюджету, хоча профільна комісія ініціювала виділення 50-и мільйонів. Попри все, тепер для ремонту доріг з обласного бюджету виділять лише 14 млн грн - по одному мільйону на кожен район.

«Цих коштів не вистачить і комісія висловила своє невдоволення з цього приводу. Протягом виконання бюджету ми будемо ініціювати внесення змін до нього. Якісні дороги є вкрай необхідними для того, щоб створювати нові робочі місця, розвивати рекреаційний і туристичний напрямки у нашій області», - упевнена Ольга Федишина.

Депутат зазначила: "ВОЛЯ" звертатиметься до Кабінету міністрів, щоб той негайно вжив заходів для виділення міжнародних коштів на ремонт доріг у Карпатському регіоні.

Нагадаємо, що контроль фінансуванням та ремонту доріг в Івано-Франківській області є одним із пріоритетних напрямків роботи партії "ВОЛЯ".

Поділитися новиною:
Поділитися