12 січня, 17:25

«ВОЛЯ» виступає проти дискредитації Надвірнянського військово-спортивного ліцею-інтернату



«ВОЛЯ» відстоює інтереси Надвірнянського військово-спортивного ліцею, імідж якого після резонансного вбивста учня намагаються дискредитувати в очах громадськості.

Про це заявила депутат Надвірнянської районної ради від партії «ВОЛЯ» Тетяна Пришляк під час спільного засідання правової та гуманітарної депутатських комісій Івано-Франківської обласної ради. 

«До мене звернулися представники трудового колективу ліцею з проханням захистити честь та гідність навчального закладу. Вони просять зняти безпідставні звинувачення у тому, що в ліцеї нібито є факти дідівщини, а також та об’єктивно і прозоро розслідувати факт вбивства у цьому закладі. Професія військового має бути престижною, а зараз військово-спортивний ліцей у Надвірній намагаються дискредтувати» - каже Тетяна Пришляк.

Депутат зазначила: у зв'язку із смертю вихованця ліцею 29 листопада 2015 року викладач закладу Мирослава Губарчук просить неупередженого та відкритого розслідування справи і створити в обласній раді тимчасову комісію з рослідування вбивства ліцеїста. 


Тетяна Пришляк переконана, що у такий складний для України час професію та престиж військового треба піднімати, а дискредитувати єдиний військово-спортивний ліцей на Прикарпатті - неприпустимо.

"Я давно знайома з цим закладом і знаю, в яких умовах проживають курсанти, як вони харчуються та рівень їхніх знань. Серед випускників закладу є 7 орденоносців, а багато з них зараз на Донбасі захищають наш спокій. Дискредитовувати ліцей і розвивати конфлікт серед колективу не можна" - упевнена Пришляк.


Депутат запевнила, що «ВОЛЯ» візьме це питання під контроль та надалі захищатиме інтереси військово-спортивного ліцею.

"Спільно з педагогічним колективом, керівництвом закладу та депутатами районної ради ми не допустимо, аби подібні трагедії траплялися у ліцеї" - додала Тетяна Пришляк.

Нагадаємо, що патріотичне виховання прикарпатської молоді є одним із пріоритетних напрямків роботи партії "ВОЛЯ".
Поділитися новиною:
Поділитися