13 січня, 17:28

Михайло Якимчук: Треба провести “плідний день” по вирішенню проблем Калущини. ВІДЕО

Депутат обласної ради від партії "ВОЛЯ", голова комісії з питань екології Михайло Якимчук акцентував: при пошуку шляхів вирішення екологічних проблем Калущини варто визначитися з пріоритетами.

 Таку думку він висловив на виїзному засіданні депутатської робочої групи у Калуші.

«Екологію можна фінансувати з кількох джерел — не тільки із міського чи обласного бюджету. Є спецфонд міністерства екології, є міжнародні донори. І Європа виділяє кошти, якщо вони бачать, що є співфінансування і місцевого, й обласного бюджетів. Ми можемо багато говорити, але без грошей ми нічого не зробимо», — упевнений Михайло Якимчук. 

На його думку, перше, що потрібно зробити, — це науково обґрунтувати шляхи вирішення екологічних проблем міста та району. Потім «розбити» фінансування проектів: з міського, обласного, державного бюджетів та спробувати залучати до вирішення проблем міжнародних фондів. 

Також депутат від «ВОЛІ» запропонував організувати у лютому спільне засідання екологічної і бюджетної комісії обласної ради, запросити керівництво ОДА, фінінспекцію, управління екології ОДА, інвесторів, представників ВАТ «Оріана», керуючого санацією ВАТ «Оріана» і «провести плідний день по вирішенню проблем Калущини».

Поділитися новиною:
Поділитися