13 січня, 21:12

ВОЛЯ: «Забудова центру Коломиї повинна мати соціальний та економічний ефект для мешканців»

Активісти ВОЛІ в Коломиї долучились до громадських слухань щодо забудови центральної частини міста. Вони переконані - забудова центру міста повинна мати соціальний та економічний ефект для мешканців.

Про це повідомив координатор Коломийської міської партійної організації партії «ВОЛЯ»  Михайло Рогів.

Волівець виступив з пропозицією розглядати кожний проект забудови окремо, з обгрунтуванням доцільності та ефекту для мешканців, а не пакетно, як це планувала місцева влада.

«Сьогодні ми разом з активістами «ВОЛІ» були присутні на громадських слуханнях щодо забудови історичної частини міста. Хотіли все розглянути пакетно, я запропонував розглядати кожний проект окремо, з обгрунтуванням доцільності та економічного або соціального ефекту для мешканців» - поділився Михайло Рогів.

Нещодавно у Коломиї затвердили програму реконструкції та розвитку центральної частини міста, яку пропонують забудувати, щоб у центрі міста не було пустуючих місць та глухих стін. На слуханнях мер міста Ігор Слюзар показав візуалізацію та попередні проекти будівель, які будуть зводитися, зокрема готелю, який планують збудувати на площі біля самої коломийської «Писанки».

Михайло Рогів зазначив, що громада Коломиї занепокоєна тим,  що такі забудови можуть перетворитись в черговий довгобуд, та не принесуть жодного ефекту для громадян.

«Імовірно, що ці забудови змінять тільки візію міста, а громадяни від цього нічого не отримають. - наголосив Рогів. - Також існують побоювання громади щодо недотримання забудовником вимог проекту чи затягування процесу будівництва та перетворення його в черговий довгобуд».

 
На слуханнях, громадяни також висловили думку, що замість того, щоб забудовувати все, що тільки можна,  влада краще б приділила увагу паркам і скверам.

Нагадаємо, влада Коломиї планує забудувати центральну частину міста, адже переконана, що будинок, який там зараз стоїть знаходиться в жахливому стані, а загальний вигляд площі псують прилягаючі там хащі.

   
Поділитися новиною:
Поділитися