18 січня, 16:04

«ВОЛЯ»: Автостанція на Княгині Ольги створює небезпеку для надвірнянців

«ВОЛЯ» вимагає від влади Надвірнянщини перенести стихійну автостоянку на вулиці Княгині Ольги, яка створює небезпеку як для пасажирів так для водіїв.

Цю проблему на сесії Надвірнянської районної ради у запиті до голів районної ради Івана Гурмака, РДА Олександра Кеніза, міста Зіновія Андрійовича та начальника Надвірнянського відділу поліції Івана Кавінського порушила депутат від партії «ВОЛЯ» Тетяна Пришляк

На вулиці Княгині Ольги знаходиться автобусна зупинка, де здійснюється посадка та висадка пасажирів маршрутів Надвірна – Івано-Франківськ, Надвірна – Гаврилівський напрямок та Надвірна – Гвіздський напрямок. Та зважаючи на невелику територію і неправильне облаштування вона перетворилася на стихійну автостоянку.

Враховуючи ці фактори Тетяна Пришляк просить вжити таких заходів: облаштувати автостанцію відповідно до норм встановлених законодавством, розглянути можливість стоянки автобусів в іншому місці та створити комісію із представників  РДА, районної та міської рад і поліції.

Ще 26 лютого 2009 року депутати міської ради внесли зміни в своє ж рішення від 30 жовтня 2008 року «Про визначення місць відправлення, прибуття, відстою автотранспортних засобів, які здійснюють пасажирські перевезення в м. Надвірна», за яким стоянка автобусів Івано-Франківського, Переріслянського, Гаврилівського, Гвіздського, Делятинського та Ланчинського напрямку та їхнє відправлення здійснюється із автостанції № 1 на вул. Вокзальна, 2, висадка пасажирів – у центральній частині міста.

Запит депутата райради Тетяни Пришляк розглянули на засіданні постійної комісії районної ради з питань промисловості, торгівлі, будівництва, транспорту та житлово-комунального господарства.  Також це питання обговорили на президії представницької гілки влади. Необхідність належного облаштування автобусної зупинки на вул. Княгині Ольги та наведення ладу із пасажироперевезеннями отримало підтримку усіх політсил представлених у районній раді, а також керівництва РДА та міської ради.

Комісія вирішила організувати зустріч представників районної та міської рад, райдержадміністрації, ТДВ «Івано-Франківське ОПАС» правоохоронних та контролюючих органів. Віриться, що спільно вдасться відшукати рішення, яке задовольнить і пасажирів і перевізників та посприяє розвантаженню центральної частини Надвірної.

Поділитися новиною:
Поділитися