27 січня, 16:25

На сайті Коломийської міськради працюватиме портал електронних петицій

Влада Коломиї відреагувала на звернення міської організації партії «ВОЛЯ» щодо забезпечення права громадян донести свої ініціативи та колективні звернення до міської ради. Завдяки цьому вже наприкінці лютого якісно запрацює сервіс електронних петицій.

За словами Михайла Рогіва, координатора міської організації партії «ВОЛЯ», активістів партії  запросили на засідання робочої групи, котра буде займатися правками до Регламенту Коломийської міської ради. 

«Ми написали звернення до голови Коломийської міськради, - розповідає Рогів. -   У документі наголосили, що створення, публікація, збір підписів та реєстрація автора електронної петиції на сайті міськради проводиться в ручному режимі, що дає можливість адміністратору діяти на свій лад та розсуд. У зв`язку з цим ми попросили мінімізувати втручання адміністратора в роботу програмного забезпечення».

Михайло Рогів каже, що спеціально створеною у міській раді робочою групою було враховано всі їхні пропозиції щодо відповідності електронних петицій вимогам чинного законодавства. 

«Нас повідомили, що Коломийська міська рада вже звернулася до адміністрації порталу «Єдина система місцевих петицій» про включення до нього міста Коломиї. «ВОЛЯ»  запропонувала проект змін до Регламенту Коломийської міської ради та проект Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій», - говорить координатор міської організації партії «ВОЛЯ».

За словами Михайла Рогіва, вже на черговій сесії Коломийської міської ради будуть внесені відповідні зміни до Регламенту, а сам сервіс запрацює наприкінці лютого.

Нагадаємо, що люди ВОЛІ також ініціювали запровадження інституту електронних звернень та петицій на сайті Коломийської районної ради.

Поділитися новиною:
Поділитися