2 лютого, 13:38

У Надвірній розпочалися тендерні торги стосовно будівництва сміттєсховища, – «ВОЛЯ»

У Надвірній розпочався процес конкурсних торгів щодо облаштування полігону із утилізації твердих побутових відходів (ТПВ) і будівництва сміттєсортувальної лінії в урочищі «Чобіток». Реалізація проекту стала можливою завдяки активній позиції громадськості та неодноразовим зверненням Народного депутата України Юрія Дерев’янка, повідомляє прес-служба партії «ВОЛЯ».

Юрій Дерев’янко каже, що відкриття нового полігону ТПВ стало вимогою часу для всієї громади Надвірнянського району, оскільки старий полігон у селі Пнів, на який звозили сміття з усього району, зараз закритий і там проводяться рекультиваційні роботи.

«Відсутність полігону твердих побутових відходів призводить до засмічення лісів, річок, придорожніх смуг, що негативно впливає на навколишнє природне середовище, на умови проживання населення та зменшує привабливість краю для розвитку туристично-рекреаційної сфери. Тепер «ВОЛЯ» контролюватиме і тендерний процес, і саме будівництво полігону», - говорить Дерев’янко.

27 січня у Надвірнянській міській раді відбулося засідання комітету з конкурсних торгів щодо визначення підрядника для облаштування полігону із утилізації ТПВ і будівництва сміттєсортувальної лінії в урочищі «Чобіток». Депутат міськради від партії «ВОЛЯ» Володимир Монастирецький зазначив, що відкриття конкурсних пропозицій відбулося прозоро та неупереджено.

На першому етапі відкрили конкурсні пропозиції від п’ятьох претендентів та перевірили відповідність документації тендерним вимогам. Так, ТзОВ «Люкс Білдінг» подав кошторисну вартість у сумі приблизно 53 млн. 855 тис. грн. (без врахування ПДВ), Торговий дім «Укрвторресурс» - приблизно 63 млн. 238 тис. грн., ПП «Роса – ІФ» - приблизно 63 млн. 156 тис. грн., ТзОВ «ТрейдЗахідБуд» - приблизно 61 млн. 997 тис. грн., ТзОВ «Карпати – ІФ» - приблизно 33 млн. 555 тис. грн. (всі пропозиції - з врахуванням ПДВ). 

Потреба в облаштуванні нового полігону ТПВ згуртувала громаду Надвірнянського району. Для реалізації проекту договір про співробітництво підписали 27 місцевих рад, адже усім небайдужа доля навколишнього середовища. На полігоні не лише облаштують сміттєсховище, а й побудують сміттєсортувальну лінію, дренажну систему, збірники фільтратів, пожежні водойми та гаражі для техніки. Долучилась до облаштування полігону і Надвірнянська міська рада – з міського бюджету на будівництво сміттєзвалища виділено 600 тис. грн.

Нагадаємо, що Юрій Дерев’янко з метою реалізації проекту «Нове будівництво полігону ТПВ і сміттєсортувальної лінії в урочищі «Чобіток» в м. Надвірна Івано-Франківської області». неодноразово звертався з депутатськими зверненнями та запитами до Кабінету Міністрів України та до Івано-Франківської ОДА.

Поділитися новиною:
Поділитися