5 лютого, 11:47

У Надвірній перенесуть стоянку автобусів - ВОЛЯ

Влада Надвірнянщини підтримала ініціативу «ВОЛІ» облаштувати стоянку автобусів на вулиці Вокзальній замість стихійної стоянки на вулиці Княгині Ольги у районному центрі. Заради цього навіть відремонтують під`їзні дороги до автостанції, інформує прес-служба партії «ВОЛЯ».

За присутності керівників фракцій та депутатів районної і міської рад, очільників району та міста відбулася нарада щодо автозупинки на вул. Княгині Ольги. Нагадаємо, що автобуси буквально заполонили центральну частину міста і створюють неабиякі труднощі містянам. Водночас на вул. Вокзальній знаходиться автостанція № 1, яка практично не використовується. Цю проблему у депутатському запиті порушила голова фракції партії «Воля» у районній раді Тетяна Пришляк, опісля її обговорювали на засіданнях профільної комісії та президії райради.

Також Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович запропонував питання автозупинки на вул. Княгині Ольги винести на розгляд чергової сесії районної ради, яка відбудеться 18 лютого.

Депутат Надвірнянської районної ради від партії "ВОЛЯ" Тетяна ПРИШЛЯК упевнена, що відправлення автобусів, які їхатимуть у напрямку Івано-Франківська з Автостанції №1 зробить центр міста безпечнішим для пішоходів і розвантажить дороги.

«Депутати від «ВОЛІ» одностайно виступають за наведення порядку з перевезеннями у Надвірній. Вже з 1 березня заплановано здійснювати відправлення всіх автобусів франківського напрямку з Автостанції № 1, - зазначила Тетяна ПРИШЛЯК.- Поки нема єдиної думки щодо подальшої долі автозупинки на вул. Княгині Ольги. Проте ми маємо спільно вирішувати цю проблему, щоб зробити центр нашого міста по-європейському привабливим і безпечним для людей».

За словами депутата, під час розширеної наради щодо автобусних стоянок у Надвірній заступник голови РДА Богдан Зеленчук, голова райради Іван Гурмак та мер міста Зіновій Андрійович пообіцяли перевізникам відремонтувати асфальтне покриття на вул. Рамішвілі та забезпечити проїзд до АС №1 по вул. Шевченка.

Заради зручності для людей передбачено варіант, що автобус який висадив пасажирів на зупинці у центрі, на автовокзалі забирає людей, котрі їдуть до Івано-Франківська чи певного населеного пункту. Представники влади та поліції стежитимуть за дотриманням графіку руху автобусів та поширюватимуть інформаційні листівки.

Депутати міської ради налаштовані категорично, якщо зупинка на вул. Княгині Ольги і надалі функціонуватиме вони готові з 1 березня заблокувати проїзд.

Нагадаємо, що проблеми стихійної стоянки автобусів у центрі Надвірної порушила у своєму депутатському запиті Тетяна ПРИШЛЯК. 

«Автобуси буквально заполонили центральну частину міста і створюють неабиякі труднощі містянам. З майданчика, площею приблизно 200 кв. м. здійснюється відправлення 152 рейсів у села Надвірнянщини і 23 рейси до Івано-Франківська. перенесення автостанції позитивно вплине на імідж міста», - упевнена депутат районної ради.

Поділитися новиною:
Поділитися