8 лютого, 13:39

«ВОЛЯ» допомагає мешканцям Надвірної отримати кошти на утеплення будинку. ВІДЕО


«ВОЛЯ» допомагає мешканцям будинку на вулиці Ломоносова 18 вирішити проблему утеплення будинку та створення ОСББ, щоб ефективно витрачати гроші та контролювати весь процес. Питання вирішать завдяки спільному проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду».

З цією проблемою люди звернулися до депутата фракції ПП «ВОЛЯ» у Надвірнянській міській раді Павла Черноволенка, який оперативно відреагувавши провів збори мешканців будинку.

«Ми отоплюємо не квартири, а повітря, – зазначила мешканка будинку Ірина Угорчук. - Між панелями з`явилися тріщини, майже у всіх квартирах грибок. Тому, ми хочемо утеплити наш будинок не тільки з метою економії газу, а й щоб усунути цю всю плісняву, адже під загрозою здоров'я дітей,у нас переважно молоді сім’ї, у кожній 1-2 дітей дошкільного і  шкільного віку»

Павло Черноволенко запропонував мешканцям долучитися до спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», завдяки якому можна залучити 650 тисяч гривень (максимальна сума).

Депутат від «ВОЛІ» повідомив, що фінансування проекту відбувається з трьох джерел: 50% - грантові кошти проекту ЄС/ПРООН, 45% - частка із міського бюджету та 5% - гроші самих мешканців. Обов`язковою умовою залучення коштів проекту є створення ОСББ, тому на зустрічі було створено ініціативну групу для подачі заявки на участь в програмі. 

«До ініціативної групи увійшли мешканці будинку, які неодноразово піднімали це питання, однак міською радою досі не було прийнято жодного ефективного рішення. Якщо цю заявку погодять, наступним кроком буде створення ОСББ. Таким чином, мешканці отримають утеплений будинок, та зможуть самостійно розпоряджатись своїм майно» - наголосив Черноволенко.

Депутат міської ради від партії «ВОЛЯ» та його помічник Ольга Ганиш роз’яснили присутнім процедуру створення ОСББ, його особливості, переваги та недоліки.

«Зараз ЖЕК та міська влада диктують нам умови, а кошти, які щомісяця сплачують  мешканці йдуть невідомо куди. Коли буде створене ОСББ, мешканці самі вирішуватимуть ці питання і зможуть заощаджувати власні кошти» - акцентує Ганиш.


Поділитися новиною:
Поділитися