15 лютого, 14:38

ВОЛЯ Яремчанщини готова допомогти мешканцям участку Полумистий у селі Микуличин вирішити нагальні проблеми

Екологічні проблеми, відсутність необхідного транспортного сполучення, потреба ремонту доріг та проблема з освітленням вулиць – з такими питаннями звернулись жителі участку Полумистий в селі Микуличин до людей «ВОЛІ» Яремчанщини.

Про це повідомили депутат обласної ради від партії «ВОЛЯ» Андрій Марійчин та депутати Яремчанської міської  ради Володимир Губарчук та Петро Куртяк після зустрічі з громадою.

Дорога на території участку Полумистий в селі Микуличин знаходиться в поганому стані та потребує ремонту. Там регулярно їздять машини з нафтою, яку видобуває УКРНАФТА та руйнують дорожнє покриття.

До них звернулися жителі участку Полумистий в селі Микуличин зі скаргами на зруйновані дороги. По дорозі на території участку їздить великий потік фур з нафтою, яку добуває УКРНАФТА . Через це дороги знаходяться в поганому стані, а УКРНАФТА не сплачує ренту в сільський бюджет та не відшкодовує жителям завдані збитки.

«Люди ставили питання гостро: якщо УКРНАФТА не ремонтуватиме та не доглядатиме дороги, по яких їздять їхні машини з нафтою,  вони заблокують проїзд» - повідомив депутат обласної ради від партїі «ВОЛЯ» Андрій Марійчин.

Депутати відзначають,  на даній дорозі потрібно ставити повноцінне асфальтне покриття з відповідною шириною. Через те, що дорогою постійно курсують багатотонні вантажівки є значна кількість відрізків дороги, де ямковий ремонт уже не допоможе.

Крім того, мешканці поділились з волівцями ще однією  болючою проблемою - транспортним сполученням участку Полумистий з центром Микуличина. Даний участок є віддаленим від центральної дороги на 10-14 км,  транспорт не їздить за даним маршрутом.

 «Жителі участку Полумистий звернулись з проблемою доїзду до центральної дороги, Полумистий є віддаленим від центру участком, через брак транспорту люди не можуть нормально добиратись до центру Микуличина» - наголосив секретар Яремчанської міської ради Володимир Губарчук.

Також громада підняла питання екологічних проблем. Зокрема, їх турбує проблема із сміттєзвалищем, адже протягом останніх пів року сміття з території просто не вивозять. Немає машини для вивозу сміття та місця куди його скидати. Депутат міської ради Петро Куртяк повідомив, що дана проблема уже вирішується. Крім того, місцеві жителі скаржаться на забруднення річки Прутець каналізаційними відходами.

Ще одним питанням, яким звернулись жителі участку до людей ВОЛІ  є проблема з електропостачанням. Громада нарікає на погане освітлення вулиць.

«Наразі на даному учаску освітлення вулиць є лише частковим. Повністю забезпечити вулиці необхідним освітленням не можуть через брак коштів, їх не вистачає для того щоб закупити бетонні стовпи» - говорить Петро Куртяк.

Загалом, участь у зустрічі з громадою участку Полумистий в селі Микуличин взяли депутати від «ВОЛІ» - обласної ради Андрій Марійчин, секретар Яремчанської міської ради Володимир Губарчук, депутат міської ради Петро Куртяк, а також сільський голова Василь Скірчук та депутат сільради Людмила Кулик.


Поділитися новиною:
Поділитися