17 лютого, 10:16

Андрій Марійчин пропонує пришвидшити процес виділення землі для бійців АТО

Секретар комісії з питань підтримки учасників АТО Андрій Марійчин пропонує виробити швидкий механізм зміни цільового призначення земельних ділянок для воїнів АТО та внести зміни до Генеральних планів населених пунктів.

Таку пропозицію депутат облради від партії «ВОЛЯ» Андрій Марійчин висловив під час другого засідання постійної комісії з питань підтримки учасників АТО та їх сімей.

Для цього, секретар комісії Андрій Марійчин пропонує на наступне засіданння комісії запросити не тільки Держгеокадарст, а й такі структури як Дніпромісто , представників Обласної архітектури та спільно з  цими органами виробити швидкий механізм зміни цільового призначення земельних ділянок воїнам АТО. Землі, наразі не мають відповідного цільового призначення, а тому не можуть бути виділені бійцям.

«У нас є багато земельних ділянок, але ми не можемо їх виділити бійцям через те що в них не таке цільове призначення. Треба спільними зусиллями щось змінювати, щоб процедура призначення земельних ділянок пішла іншим, швидшим та простішим шляхом» - наголосив секретар комісії.

Також депутат облради звернув увагу на те, що Генеральні плани неселених пунктів формувались задовго до того, як в країні почалась війна, а тому вони не враховують потреби виділення земленьних ділянок для бійців АТО і потребують внесення змін.

Крім того, Андрій Марійчин підняв питання передачі відпочинкової бази НБУ «Прикарпаття» в Яремче для реабілітації бійців АТО. Раніше, нардеп від «ВОЛІ» Юрій Дерев'янко подав відповідне депутатське звернення і нарешті, від Нацбанку надійшла відповідь що вони готові це питання розглядати. Щоб ввести базу в експлуатацію, потрібно підвести каналізацію, газ, штукатурку доробити, меблі докупити, а для цього потрібні додвткові кошти. Андрій Марійчин пропонує, щоб дофінансування бази НБУ Прикарпаття та її утримання взяла на себе обласна рада.

«На 96 % база завершена та укомплектована, потрібно підключити газ та провести каналізацію, докупити меблі. Пропоную, щоб ці 4% профінансувала обласна рада і база була введена в експлуатацію» - зазначив Марійчин.

Наразі, необхідно зробити підрахунки, скільки коштів потрібно для того, щоб комплекс був зданий в експлуатацію. Після цього, дане питання ставитимуть на розляд обласній раді з проханням виділити необхідну суму.
Поділитися новиною:
Поділитися