22 лютого, 12:29

«ВОЛЯ» вимагає виділити кошти на реконструкцію школи в селі Чорний Потік

Депутат Надвірнянської районної ради від партії «ВОЛЯ» Тетяна Пришляк вимагає в районної влади виділити додаткове фінансування для реконструкції ЗОШ І-ІІІ ступенів в селі Чорний Потік. 

Відповідне депутатське звернення голові райради зачитала Тетяна Пришляк під час сесії Надвірнянської райради, повідомляє прес-служба партії «ВОЛЯ»

На продовження будівництва ЗОШ І-ІІІ ступенів в селі Чорний Потік передбачені кошти згідно з проектом Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2016 рік в сумі 200 тис.грн. Однак, за словами Пришляк цих коштів не достатньо. Школа розміщена у вкрай жахливих приміщеннях, потребує будівництва корпусу на 14 класів, котельні та адмінприміщення. Кошторисна вартість реконструкції школи становить близько 14 млн.грн. Депутат переконана, що необхідно добудувати школу та створити належні умови для навчання дітей. 

«Питання будівництва школи в с.Чорний Потік є дуже важливим, оскільки йдеться про створення належних умов для здобуття якісної освіти та для навчально-виховного процесу, про здоров’я та освіченість. - наголосила Пришляк. – Умови, в яких зараз навчаються діти не відповідають встановленим законодавством правилам і нормам»

Тому, Тетяна Пришляк вимагає у разі перевиконання дохідної частини бюджету району або у випадку неосвоєння коштів, які були передбачені бюджетом на інші об’єкти, спрямувати вказані кошти на реконструкцію ЗОШ у селі Чорний Потік. 

Також, на сесії депутати районної ради підтримали ініціативу Тетяни Пришляк надати комісії з питань молодіжної політики, спорту, ЗМІ та соціального захисту населення повноваження займатися питаннями учасників АТО. Депутат переконана, що бійці потребують сьогодні більшої уваги та підтримки і необхідно щоб вони мали до кого звернутись за допомогою. Також до назви комісії було додано «з питань захисту прав учасників АТО на сході України і членів їх сімей».

В свою чергу, депутат районної ради від партії «ВОЛЯ» Степан Ломпас на сесії райради підняв важливі питання, що турбують мешканців села Битків та звернувся до керівництва райради з проханням посприяти їх вирішенню. Однією з найгостріших проблем, як повідомив Ломпас,  є ремонт дороги Битків-Білозорино, на що РДА не виділила обіцяні кошти.

«За рахунок коштів Фонду регіонального розвитку на дорозі Битків-Білозорино зроблено лише 300 м чорнового покриття і не цілих 200 м асфальтного. Решту дороги жителі з сільголовою ремонтували вручну. Однак, після щоденного проїзду машин з дороги вже нічого не лишилось. Райдержадміністрація обіцяла нам допомогти, але обіцянки так і не виконала» - акцетував Ломпас.

Крім того, Ломпас піднімав питання недобудованої Битківської школи, відсутності стадіону та недостатнього фінансування футбольних команд Биткова, якості газу та інші проблеми, з якими до депутата звертались жителі села.

Поділитися новиною:
Поділитися