20 лютого, 17:16

«ВОЛЯ» вимагає недопустити неправомірного звільнення працівників Болехівського виконкому


Депутат обласної ради від партії «ВОЛЯ» Галина МАКОТА вимагає у Болехівської влади обгрунтувати доцільність скорочення апарату міськвиконкому та не допустити неправомірного звільнення працівників.

Про це Галина МАКОТА заявила під час сесії Болехівської міської ради. Крім того відповідне звернення було направлено народним депутатом від партії «ВОЛЯ» Юрієм Дерев’янком міському голові Болехова Богдану Мельнику.

Раніше, на веб-сайті Болехівської міської ради було оприлюднено проект рішення «Про затвердження структури виконавчих органів Болехівської міської ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів». Згідно з цим документом передбачається ліквідація 7 відділів та 17 посад міськвиконкому, що призведе до звільнення більше 10 осіб. 

Таке рішення міська влада обргунтовує потребою економії коштів. Однак, Галина МАКОТА переконана, що керівництво не має морального права звільняти працівників і в той же час призначати собі надбавки та премії.

«Влада мотивує це звільнення потребою економії коштів, натомість на попередніх сесіях були прийняті рішення про встановлення надбавок та призначення премій міському голові, керуючому справами міськвиконкому, секретарю міської ради, першому заступникам міського голови. Хоча в бюджеті, кошти на виплату заробітньої плати на цей рік передбачені. - наголосила МАКОТА.В який спосіб ви економите кошти ліквідуючи посади, в той час як окремим особам надаєте надбавки»

Також, МАКОТА повідомила, що працівники, яких планують звільнити звернулись до міського голови з проханням взяти участь у сесійному обговорені, на що їм надійшла відповідь: «Заперечую, працюйте!». Міський голова аргументує це тим, що працівники не можуть відлучатись в робочий час. 

Тим не менш, керівник ЦНАПу Тетяна Гнатчук, теж яка підлягає скороченню прийшла на сесію у свою обідню перерву щоб відстояти права працівників. Вона заявила, що влада хоче звільнити частину людей, які були прийняті на роботу колишнім міським головою, та активістом «ВОЛІ» Зеноном Макотою.

«Ви розумієте, як обиралися люди із цього списку – це ті, кого прийняв колишній міський голова, ніяких аргументів щодо нашого звільнення не було. Тут йде мова про особистості а не про роботу працівників міської ради»- обурилась керівник ЦНАПу.

Депутат Болехівської міської ради від партії «ВОЛЯ» Мирон КОНДРАТ наголосив, що таке рішення влади є не обгрунтованим, мерія посилається на нефаховість спеціалістів, хоча вони мають по дві вищі освіти та великий досвіди роботи на даних посадах.

«Мерія посилається на нефаховість працівників, хоча серед них є люди які пропрацювали по 5, по 10, по 15 років, вони мають подві вищі освіти. За якими критеріями влада визначала їхню нефаховість, відповіді на це немає. – акцентував КОНДРАТ. – Ми не можемо допустити того, щоб люди, в такий складний у країні час втратили свою роботу».

Також, колишній міський голова Болехова Зенон Макота намагався відстояти права працівників, однак тепершній мер обірвав виступ попередника та оголосив перерву у сесійному засіданні.

Поділитися новиною:
Поділитися