23 лютого, 10:21

У селі Верхня на Калущині вшанували пам’ять героїв Небесної сотні

Активісти партії «ВОЛЯ» та громада села Верхня на Калущині вшанували пам’ять героїв Небесної сотні та героїв війни. Більше сотні верхнянців долучились до заходу-реквієму «Година Майдану».

В рамках заходу відбулась Свята Літургія та Молебнень за померлих на Алеї пам’яті героїв Небесної Сотні у селі Верхня. Після цього жителі села згадали події Майдану вже в стінах Будинку культури.

Депутат обласної ради від партії «ВОЛЯ» Михайло Якимчук наголосив, що події Майдану закарбувались у серцях кожного українця навіки. Українці розпочали боротьбу за нове життя, а багато молодих і відважних хлопців віддали своє життя щоб змінити Україну. 

«Багато молодих хлопців два роки назад віддали своє життя за зміни в країні. Я впевнений, що справжні герої не вмирають, вони пішли з Майдану до неба. - зазначив Михайло ЯКИМЧУК. Після тих трагічних подій є одне непереборне бажання  - щоб батьки, діти, дружини більше ніколи не проливали сліз та не переживали чи вернеться рідна людина живою» .

Голова Верхнянської об’єднаної територіальної громади Микола Філіпович з скорботою нагадав, як верхнянці брали участь у Революції Гідності, та наголосив, що боротьба за свободу українців продовжується вже на сході України.

«Багато верхнянців пережили Революцію Гідності від першого і до останнього дня в наметах Майдану. Зараз чоловіки воюють в зоні АТО. Матері та діти моляться Богу, щоб їхні рідні вернулись живими та неушкодженими» - наголосив Філіпович.

Відвідав захід і активний учасник Майдану Іван Філіпович. Чоловік з сумом згадує події Майдану. Він один з небагатьох 150 – ти сміливців, хто 22 січня 2014 року, коли на Майдані вбили Сергія Нігояна, захищав Український дім. 20 лютого на Майдані снайпер тяжко поранив Івана, куля поцілила у скроню, а вийшла — через шию. Хлопець вижив і наразі активно займається волонтерською діяльністю, є учасником благодійної організації «Благодійний Фонд «Побратими УА».

Нещодавно Івана Філіповича було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Іван Філіпович отримав орден за самовіддане служіння українському народу, незламність духу у боротьбі за незалежну Українську державу, геройський подвиг в ім’я життя нинішніх і прийдешніх поколінь, виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у протистояннях.

Також Верхнянський голова Микола Філіпович пригадав воїнів, які віддали своє життя у жорстокій війні в Афганістані, адже 15 лютого відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Верхнянці подякувати нашим землякам, ветеранам локальних війн, за чесне виконання військової присяги при виконанні інтернаціонального обов’язку в інших державах

Поділитися новиною:
Поділитися