3 березня, 18:50

На Яремчанщині Дерев’янко допоміг вирішити проблеми громад та пообіцяв сприяти ремонту школи

Народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій ДЕРЕВ’ЯНКО наприкінці лютого відвідав Яремчанщину з робочим візитом.
Разом із обласним депутатом Андрієм Марійчиним та секретарем Яремчанської міської ради Володимиром Губарчуком політики зустрілися з депутатами у Ворохті, де обговорювали проблемні питання місцевої громади, зокрема відсутність земельної ділянки для розширення кладовища, необхідність придбання для громади Ворохту машину для вивозу сміття. Депутати ВОЛІ в Івано-Франківській обласній раді будуть відстоювати це питання при розподілі коштів екологічного фонду.

Про це повідомила прес-служба партії "ВОЛЯ".
Також народний депутат провів робочу нараду з міським головою Василем Онутчаком, першим заступником міського голови Тарасом Клим’юком, керуючим справами міськвиконкому Олександром Шимко, сільськими головами Микуличина та Татарова.

 
ДЕРЕВ’ЯНКО обговорив з представниками Яремчанщини усі нагальні питання та проблеми, які виникли за останній час, та запропонував можливі шляхи їх вирішення. Окружну в Яремче зробити дорогою державного значення, а дорогу через центр міста - місцевою дорогою, звернутись до Укрнафти щоб за використання більш як 3 га землі почали сплачувати оренду, щодо придбання додаткової машини для вивозу сміття. Ініціативу ВОЛІ щодо об'єднання зусиль всіх фракцій у облраді при розподілі екологічних коштів області з метою придбання потрібних для Яремчанщини автомобілів для вивозу сміття підтримали всі голови, присутні на нараді.

У другій половині дня Юрій ДЕРЕВ’ЯНКО відвідав Яремчанську загальноосвітню школу №1, директором якої є Іван Холошнюк. 

Нардеп обговорив із керівництвом ЗОШ питання подальшого будівництва школи, зокрема фінансування цього проекту. 
Як відомо, Яремчанська міська рада несе відповідальність за це питання, однак спостерігається брак коштів на подібні проекти. 

ДЕРЕВ’ЯНКО повідомив, що готує пропозиції по Державному фонду регіонального розвитку, Фонду соціально-економічного розвитку і по обласному бюджету стосовно виділення коштів на 2016 рік на будівництво соціальних об’єктів, зокрема і Яремчанської школи.
«У випадку зі школою, для досягнення результату, потрібна масова ініціатива, колективний підхід на рівні області, щоб отримати субвенцію з вищенаведених джерел фінансування», - вважає нардеп.

Поділитися новиною:
Поділитися