10 березня, 04:00

Якщо Яценюк чіплятиметься за крісло, будуть перевибори – Дерев’янко


Чинний Кабінет міністрів став рекордсменом по кількості корупційних скандалів і має піти у відставку в повному складі.
Про це заявив народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко в інтерв’ю телеканалу “NadvirnaTV».
«Коли формували цей Уряд, більше 300 депутатів висловили свою довіру до нього. Але за рік уряд не тільки розчарував українців, він втратив довіру тих депутатів, які підтримували і голосували за цей склад», - заявив Дерев’янко.

«Люди розумні, вони бачать, що прем’єр-міністр говорить, і що насправді робить», - додав він.
Нардеп переконаний, що цей Уряд став рекордсменом по кількості корупційних скандалів, як піднімалися під час його роботи.
«Процес перезавантаження правоохоронної системи іде дуже повільно. Прокуратура залишилась така сама. Судова система взагалі не перезавантажена», - констатував Дерев’янко.
Він також зауважив, що уряд взагалі не підтримує малий та середній бізнес.
«Ми бачимо, що цей уряд працює виключно на олігархів. Він оподатковує пенсіонерів, заморожує всі зарплати, всі виплати. І по голосуванню (за недовіру уряду) в кожній фракції ті депутати, які причетні до олігархів, не голосували», - зазначив парламентар.
«Наша позиція дуже чітка: прем’єр має піти у відставку, по всіх цих фактах має бути завершене розслідування і має відбутись покарання за всі ці речі», - сказав Дерев’янко.
«Уряд повинен піти у відставку. Ми повинні відновити довіру людей до влади і цю кризу долати. Якщо цього не станеться, якщо Яценюк буде чіплятися за крісло, це означатиме, що будуть перевибори, потрібно буде перезавантажити весь парламент», - спрогнозував Дерев’янко.
Він підкреслив, що депутати від партії «ВОЛЯ» голосувала за висловлення недовіри уряду.
Дерев’янко також нагадав, що в кінці 2015 року року представниками партії «ВОЛЯ» вдалось зупинити можливість вкрасти урядом Яценюка грошей Кіотського протоколу, а саме понад півмільярда гривень через підставні фірми.
Нагадаємо, Верховна Рада не прийняла резолюцію про недовіру чинному уряду, яке очолює Арсеній Яценюк. За постанову № 4080 проголосували 194 народних депутати. Тепер юридично недовіру Кабміну нардепи зможуть висловити на наступній сесії.

Поділитися новиною:
Поділитися