14 березня, 13:55

«ВОЛІ» довіряють, бо ми показуємо результат» - Тетяна ПРИШЛЯК


Нещодавно відбувся Форум людей «ВОЛІ», серед яких чи не найбільше було представників з Франківщини.

Члена Ради партії Івано-Франківського обласного осередку, координатора районного осередку партії «ВОЛЯ», депутата райради Тетяну ПРИШЛЯК визнали «Людиною ВОЛІ – 2015».

Суспільство зараз прагне нових політичних сил та облич, тому завдання депутатів фракцій «ВОЛІ» – виправдати довіру своїх виборців і враховувати інтереси громади, - говорить Тетяна ПРИШЛЯК.

 – Першочергове наше завдання – продемонструвати що на будь-якому рівні депутат може працювати інакше, бути відповідальним, активним і показувати нову якість роботи, – зазначає координатор «ВОЛІ». Зараз проблемою у роботі районної ради є те, що не всі населені пункти мають своїх депутатів - і це не дозволяє їхнім мешканцям вирішувати певні проблеми.

Депутатська фракція «ВОЛІ» на наступному засіданні президії ініціюватиме питання закріплення депутатів за селами, які не мають свого представника у райраді.

– Пані Тетяно, якими ви вбачаєте завдання партії «ВОЛЯ» у Надвірнянському районі?

 – Результатом нашої роботи має стати закінчення будівництва об’єктів соціальної сфери, серед яких школи, дошкільні навчальні заклади, фельдшерсько-акушерські пункти, вироблення зрозумілої мережі медичних закладів за умови впровадження реформи у життя. 

Депутат «ВОЛІ» від Чорного Потоку Михайло Дячук домагається будівництва школи у цьому селі і йому в цьому активно допомагають однопартійці із Верховної, обласної та районної рад.

Також «ВОЛЯ» відстоює створення хоча би однієї територіальної громади, бо вже зараз видно в якому виграшному становищі опинилися Старобогородчанська, Верхнянська та Печеніжинська ОТГ.

Пріоритетним для Надвірнянщини має стати розвиток туристичної галузі, та зараз не розробляють ніяких атракцій чи фестивалів для району, які б мали сюди привабити людей. Також цьому заважає поганий стан доріг, недосконалість комунікацій та невирішення питання із утилізацією твердих побутових відходів.

– Член ради партії «ВОЛЯ», нардеп Юрій Дерев`янко акцентував на стратегії «малих реформ». Що би могло стати такою ідеєю для Надвірннянщини та Івано-Франківщини?

– Малою реформою для України, та значною для області, має стати захист законних прав та інтересів громад. Івано-Франківська область, і наш, Надвірнянський район володіють великими запасами корисних копалин. В нас є нафта, газ, ліс, кар’єри… та громади стоять з простягнутою рукою, думаючи хто їм добудує школу, перекриє дах у будинку культури. Маємо перевернути існуючу систему наповнення бюджетів із ніг на голову. 

Громади мають отримувати те, що їм належить. У Конституції сказано, що всі природні ресурси належать народу.

Тепер ми зіткнулися із злочинним вивозом лісу із нашого району. Маючи величезні кар’єри, які забезпечують щебенем пів-України, а ми від їхньої діяльності маємо тільки розбиті дороги. Головне завдання для депутатів всіх рівнів домогтися повернення на місця податку за землю, надра і на доходи фізичних осіб. А на сьогодні, у місцевих громад майже все позабирали, залишивши тільки акциз від АЗС (де вони є) та з алкогольних напоїв. Громада повинна мати фінанси і розпоряджатися ними, а не так як зараз виживати.

– На Форумі людей ВОЛІ задекларували створення молодіжного крила. Як ця ініціатива впроваджуватиметься у нас?

 – Ми неодмінно залучатимемо до нашої політичної сили енергійних і молодих людей. Треба їм прищеплювати одну корисну якість – не виконувати волі партійного вождя, а завжди на перше місце ставити інтереси громади. Молодь має бути активним учасником політичного життя, бо вони набагато гнучкіші, креативніші, легко експериментують та ризикують і готові до реформ. Нинішня молодь зростала у незалежній Україні і повинна брати відповідальність у свої руки. Ми зараз зіткнулися із проблемами мислення людей совкового радянського минулого, які вважають, що якщо ми вас обрали, то ви повинні вирішувати наші проблеми. Та це не так. Ми всі спільно маємо дбати і розвивати наші населені пункти. 

– Пані Тетяно, вас нагородили званням «Людина ВОЛІ – 2015». Чи самі чекали такого визнання?

 
– Не очікувала, та це для мене велика честь і відповідальність. Я пишаюся, що я в одному ряду з такими партійцями як Василь Курій, який фактично за півроку через ініціативність та харизму розбудував партійну систему Львівщини, Ольгою Тищенко, тендітною і молодою жінкою, яка воює проти прокурорського свавілля у Кременчуці, Олегом Рудницьким із Кіровограда, який мріє щоб Україна перейшла до електронного врядування і всі проблеми вирішувалися одним кліком мишки.

Я учасник майже всіх засідань партії «ВОЛЯ», переконана що у нашій політичній силі народжується нова політична еліта. Є нові люди в політиці, які після Революції Гідності зрозуміли, що треба йти і міняти країну.

Вибори гартують наших партійців, міські голови у Самборі та Нетішині зуміли показати якісний рівень господарювання, повернули інвестиції у громади. Міський голова Нетішина Олександр Супрунюк зробив відкритою владу - у прямому значенні слова -встановивши скляні кабінети. Ми поспілкувалися із колегами, проблеми у всіх однакові, це, передусім, наповнення місцевих бюджетів. Тепер ми можемо зателефонувати до колег у Львівщину, Полтавщину чи Київщину, порадитися, поділитися досвідом.

«ВОЛЯ» - це саме та сила, яка здатна якісно змінити принципи побудови та управління державної влади, забезпечивши фінансову стійкість та свободу місцевим громадам.

  
Поділитися новиною:
Поділитися