14 березня, 17:02

Депутат від «ВОЛІ» вимагає напряму передати субвенцію на капітальний ремонт приміщення Верхнянській об’єднаній територіальній громаді


Депутат обласної ради від партії «ВОЛЯ» Михайло ЯКИМЧУК відстоює питання передачі субвенції напряму Верхнянській об’єднаній територіальній громаді на капітальний ремонт приміщення інтернату під адмінбудівлю. 

Дане питання Михайло ЯКИМЧУК порушив на засіданні комісії з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу Івано-Франківської облради, інформує прес-служба партії «ВОЛЯ». 

«Йдеться про суму у розмірі 222 тис. грн., яку заплановано виділити із обласного бюджету розвитку на капітальний ремонт інтернату під адмінбудівлю і центр надання первинно-санітарної допомоги у селі Верхня. У проекті рішення заплановано, що ця сума має бути передана управлінню капітального будівництва ОДА. Проте до мене звернувся голова Верхнянської об’єднаної територіальної громади Микола Філіпович з проханням передати субвенцію напряму до бюджету об’єднаної територіальної громади» - відзначив ЯКИМЧУК.

Депутат від «ВОЛІ» переконаний, що існує гостра необхідність нарешті почати довіряти об’єднаним громадам кошти. 

«Громадам необхідно вчитися самим освоювати і  використовувати кошти, - коментує Михайло ЯКИМЧУК. – Адже безпосередньо в сільських громадах зрозуміліше, на які цілі доцільніше спрямовувати кошти. Чиновники, які «сидять» в кабінетах в Івано-Франківську, можуть не знати всіх тих нюансів, які знає керівництво об’єднаної громади. Тому найкраще для них було б самим навчитися використовувати ці кошти. І доказати, що за ці кошти можна зробити в об’єднаних громадах справді достойні для наслідування зміни»

Комісія з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу підтримала позицію депутата від ВОЛІ Михайла ЯКИМЧУКА. Тепер питання має пройти обговорення на комісії з питань бюджету, фінансів та податків, а відтак - на сесії облради. Михайло ЯКИМЧУК пообіцяв, що буде відстоювати прохання Верхнянської об’єднаної територіальної громади на всіх етапах.


Поділитися новиною:
Поділитися