15 березня, 03:17

У Верхнянській ОТГ провели вечір пам’яті Тараса Шевченка

З нагоди 202 річниці великого Кобзаря у Верхнянській об’єднаній територіальній громаді провели святковий концерт пам’яті Тараса Шевченка. Цими вихідними, 13 березня, вечори «Вшанування пам’яті Шевченка» відбулися одразу у двох селах - Верхня та Завадка.

«Культура – жива! І тільки вона допоможе нам пережити цей скрутний для України час. Ми не маємо ніякого морального права забувати наше минуле, забувати героїв України. Адже та країна, яка не пам’ятає минулого, не може мати майбутнього. Сьогодні громада знову показала свою силу, цілісність та любов до України. Якщо панує дружба та взаємоповага, то ніякий ворог не зможе зруйнувати це!», - зауважив депутат обласної ради Михайло ЯКИМЧУК.

У рамках заходу місцеві таланти продемонстрували справжнє театральне дійство, декламували вірші Кобзаря та відображали життя Тараса у піснях. У своєму виступі, депутат обласної ради зазначив, що багато слів митця – актуальні в нас час, пророчі та настановчі: Борітеся — поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава! І ВОЛЯ святая!

Голова Верхнянської ОТГ Микола Філіпович побажав верхнянцям сили та наснаги Великого Кобзаря для збереження нашої України і становлення її, як могутньої , незалежної держави.

«Пророчі слова Шевченка сьогодні актуальні як ніколи. Його творчість є дзеркальним відображенням сьогодення, зокрема подій в Україні. Тут на місцях, ми мусимо робити все можливе, щоб досягти цієї ВОЛІ і щоб наші герої, їхні справжні вчинки були незабуті нами», - відзначив Філіпович.

У селі Завадка вшанувати митця приїхали аматорські колективи практично із цілої територіальної громади. Представники сіл Станькова, Збора, Степанівка, Верхня, Негівці відтворили вірші Шевченка та інсталювали уривки із поем митця.

Поділитися новиною:
Поділитися