17 березня, 17:15

На дороги Івано-Франківщини з Держбюджету виділили понад 460 мільйонів гривень – “ВОЛЯ”



На дороги  Івано-Франківської області із Державного бюджету у 2016 році буде виділено  461 млн 500 тисяч гривень.

Про це йдеться у розпорядженні КМУ про розподіл видатків держбюджету, передбачених бюджетною програмою “Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування” на 2016 рік», - повідомляє прес-служба партії “ВОЛЯ”.

Зокрема, планується таким чином розподілити кошти на наступні дороги:
1.  Н-10 Стрий — Мамалига на ділянці км 103 + 900 — км 206 + 402  - 410  млн 500 тис грн;
2.  Р-24 Татарів — Косів — Коломия — Борщів — Кам’янець-Подільський на ділянках км 19 + 420 — км 41 + 000, км 48 + 000 — км 69 + 629, км 78 + 200 — км 94 + 450    -  50 млн грн;
3.  Т-14-19 Миколаїв — Жидачів — Калуш на ділянці км 52 + 264 — км 67 + 776 -  1 млн.

Напередодні на засіданні комісії Облради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства начальник Служби автомобільних доріг в області Василь БУДЖАК подякував депутату від партії «ВОЛЯ» Ользі ФЕДИШИНІЙ за її звернення до КМУ і ВРУ, з проханням виділити кошти на ремонт доріг у 2016 рік.

За словами Буджака завдяки цим коштам вдасться відремонтувати магістралі стратегічного значення, та наголосив, що “візит прем’єра Яценюка є реакцією на звернення Івано-Франківської облради до керівництва держави».

Також на засіданні комісії Ольга ФЕДИШИНА запропонувала перевести дорогу Т-09-06 Івано-Франківськ-Надвірна з статусу територіальної - до статусу загальнодержавного значення. «На цій дорозі надзвичайно великий потік автомобільного транспорту, а дорога повністю розбита», - зауважила Ольга ФЕДИШИНА.

Ольга ФЕДИШИНА також запропонувала членам комісії виїжджати на інспектування доріг, для перевірки їхнього стану, фіксувати все документально із фахівцями і вже після того, щоб кошти використовувались раціонально.

Політик зазначила, що “в обласному бюджеті закладено 14 мільйонів гривень на дорожнє господарство, а це дуже мало. І тому ми повинні контролювати і дбати про раціональне їх використання. Щоб це принесло користь усій громаді, а не збагатило окремих осіб».

ФЕДИШИНА також зазначила, що першочергово потрібно виділяти кошти на ті об’єкти, які мають високу готовність, співфінансування з бюджетів нижчого рівня, наявність можливості залучити кошти з Державного бюджету, наприклад із Фонду регіонального розвитку. За таких умов об’єкти можна завершити вже в цьому році» - запевнила ФЕДИШИНА.
 
Нагадаємо, народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрія Дерев’янко разом з командою партії активно займається питанням виділення коштів на дороги Івано-Франківщини.

Раніше депутат обласної ради від партії «ВОЛЯ» Ольга ФЕДИШИНА підготувала звернення депутатів Облради до КМУ та ВРУ з проханням виділити кошти на ремонт доріг у Івано-Франківській області.

Окрім того, Юрій Дерев'янко звертався до начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області з проханням якнайшвидше провести ремонт ділянки дороги Р-24 Татарів — Кам'янець-Подільський, що проходить через селище Ворохта Яремчанської міської ради Івано-Франківської області.

Депутати від партії «ВОЛЯ» неодноразово зустрічались з представниками облавтодору з метою сприяти виділенню коштів на ремонт доріг на Прикарпатті.

Ремонт доріг у регіоні є одним з ключових завдань фракції партії «ВОЛЯ» в Облраді.
Поділитися новиною:
Поділитися