18 березня, 14:19

Право на пенсію за вислугу років потрібно відновити - ВОЛЯ

Відмінити прийняті Верховною Радою  України  зміни до пенсійного законодавства, та відновити право працівників освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення на пенсію за вислугу років, виступила зі зверненням депутат облради від партії «ВОЛЯ» Марія Рудик на сесії обласної ради, повідомляє прес-служба партії «ВОЛЯ».

На  засіданні четвертої сесії облради за ініціативи фракції партії «ВОЛЯ»,  Івано-Франківська обласна рада схвалила звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, а також Прем’єр-міністра України щодо підвищення спеціального стажу роботи та встановлення віку, що дає право на пенсію за вислугу років для працівників освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення. 

На думку депутата облради Марії Рудик, такі зміни до пенсійного законодавства в черговий раз нівелюють престижність роботи працівників освіти, охорони здоров’я,  а також звужують їхні права.

«До прийняття змін працівники освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення мали право на пенсію за вислугу років, незалежно від віку. А  за новими змінами передбачено поетапне збільшення спеціального стажу роботи (кожного року збільшення стажу на шість місяців протягом 2015-2024 років), що дає право працівникам освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення на пенсію за вислугу років. Таким чином, починаючи з 2024 року вищевказані працівники будуть мати право на пенсію за вислугу років за наявності спеціального стажу роботи не менше 30 років», - зазначила Марія Рудик

Нагадуємо, раніше під час третьої сесії в Івано-Франківській облраді Марія Рудик вже зачитувала відповідне рішення фракції «ВОЛЯ» з проханням направити звернення облради до Верховної Ради України не збільшувати стаж, необхідний для виходу на пенсію співробітникам освіти, охорони здоров'я та соціального захисту.

Поділитися новиною:
Поділитися