21 березня, 18:21

Депутати «ВОЛІ» на сесії Надвірнянської міської ради підтримали нафтовиків

«ВОЛЯ» вимагає продовжити спецдозвіл НГВУ «Надвірнанафтогаз» на видобування надр на території Битків-Бабченського родовища, а також передбачити у ньому особливі умови, які б гарантували фінансування «Укранафтою» потреб громад та захистили їх інтереси.

Про це повідомляє прес-служба партії «ВОЛЯ».
На позачерговій сесії міської ради депутати, керуючись статтею 25 Закону «Про місцеве самоврядування», підтримали звернення адміністрації та профкому НГВУ «Надвірнанафтогаз» до Президента, Прем’єр-міністра та Голови Верховної ради щодо протиправної діяльності Державної служби геології та надр України. Згідно з її рішеннями припинено дію ліцензій для Битків-Бабченського нафтогазокондесатного та Лопушнянського нафтового родовищ, що тягне за собою звільнення близько 200 працівників. 

Голова депутатської фракції «ВОЛЯ» у міській раді Володимир Монастирецький запропонував як необхідний крок при видачі спеціальних дозволів на користування надрами передбачити для ліцензіата особливі умови.

«Це б гарантувало фінансування об’єктів соціальної сфери, ремонту шляхів місцевого значення, сплату обов’язкових платежів до бюджетів всіх рівнів а, також реєстрацію за місцем знаходження родовища виробничого підрозділу, що б дозволило сплачувати до місцевої скарбниці податок на доходи фізичних осіб» – зазначив депутат «ВОЛІ» Володимир Монастирецький.

Та на превеликий жаль ця пропозиція не знайшла підтримки у сесійній залі. Видно, що в нашому місті не існує проблем, для яких потрібна посильна участь нафтовиків. Голова профкому НГВУ «Надвірнанфтогаз» Олександр Діканьов визнав, що зі сплатою податків ними у бюджет Києва треба розбиратися на державному рівні.  

  
Селищний голова Биткова Василь Вінтоняк наголосив, що припинення вдобування надр становить велику небезпеку для місцевих жителів.

«Ми вкрай стурбовані тим, що наше селище знаходиться на газових пластах, де на глибині 60-100 см від поверхні грунту у нас вже є газ, який сам виходить з землі. Якщо припинити добувати газ, то він буде виходити в будинки з труб, що становить для нас велику загрозу. Тому жителі селища підтримують продовження дію спецдозволів НГВУ «Надвірнанафтогаз»»- зазначив селищний голова.

Крім того, народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко звернувся із запитом до Кабінету міністрів України, в якому просить відновити розробку  Битків-Бабченського нафтогазоконденсатного родовища та не допустити скорочення працівниківНГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта».Припинення робіт із розробки родовища вже призвело до негативних наслідків і становить загрозу для населення.

«На сьогодні є необхідним якнайшвидше відновлення робіт із розробки Битків-Бабченського родовища та видачі спеціального дозволу на користування надрами в межах Битків-Бабченського родовища та недопущення припинення робіт із розробки інших родовищ, з метою запобігання скорочення працівників, зменшення надходжень до бюджетів та недопущення настання негативних екологічних наслідків» - наголосив Дерев’янко.


Також нардеп просить Державну фіскальну службу України вжити заходів відносно ПАТ «Укрнафта» та інших суб’єктів, що здійснюють розробку родовищ та видобуток корисних копалин на території Івано-Франківської області, з метою повної сплати ними податку на доходи фізичних осіб та інших податків до державного та місцевих бюджетів.

Поділитися новиною:
Поділитися