25 березня, 11:50

«Ми дали можливість молоді офіційно реалізовувати свої проекти під патронатом міської влади», - Богдан Шустер

Молодь повинна змінити людей старої системи у владі. Такий принцип сповідує людина ВОЛІ, заступник міського голови м.Винники (Львівська обл.) Богдан Шустер. Презентуючи під час Форуму малих реформ підсумки діяльності за 100 днів роботи у владі, він розповів про розвиток молодіжної політики у місті та запропонував втілювати цей досвід в інших регіонах України.

«Ми є першопроходцями в сфері молодіжної політики.  Після виборів створили Молодіжну раду при Винниківській міськраді і дали можливість молоді офіційно реалізовувати свої проекти під патронатом міської влади», - розповів Шустер.

Члени Молодіжної ради мають право дорадчого голосу, формують питання на засідання сесії, які є обов’язковими до розгляду,  та мають вільний доступ до будь-якого посадовця задля вирішення своїх питань. За словами Богдана Шустера, ідеї, які пропонує молодь, є надзвичайно позитивними для розвитку інфраструктури міста.

Серед перших результатів впровадження ефективної молодіжної політики в місті людина ВОЛІ відзначила наступні:

1. на завершальному етапі процес створення молодіжного інтернет-радіо.

2. сформована молодіжна стратегічна група, яка розробила ідею благоустрою міського парку та проект з зазначенням велодоріжок, майданчиків, місць для відпочинку, спортивними зонами. Витрати на це вже заплановано в бюджеті міста.

3. за ініціативи Молодіжної ради  реалізований проект «Тепле Різдво», в якому взяло участь понад 12 хорів, 15 вертепів з навколишніх сіл, творчі колективи.

4. розробили та затвердили на сесії міської ради схему велодоріжок, які будуть проектуватись під час ремонту вулиць та схему велопарковок біля навчальних закладів та закладів культури.

5. благоустрій та регулярне прибирання (фактично кожної суботи) в різних частинах міста - в парку, біля церкви, на спортивних майданчиках.

6. започатковано шаховий турнір в 4-х школах за участі олімпійського  чемпіону з шахів Олександра Білявського.

Всі запропоновані Молодіжною радою проекти потребують лише мінімальних витрат та політичної волі, що суттєво для скромного міського бюджету. Але в планах, за словами людини ВОЛІ, – більш витратні  проекти. Зокрема, йдеться про організацію трансляцій фільмів на природі. Міська  влада вже шукає можливості закупити проектор, великий екран, облаштувати місця для глядачів. В травні заплановано велопробіг, який буде з’єднувати навколишні села, Львів та місто Винники. Саме у Винниках  відбудеться основний захід велопробігу - ярмарок, присвячений 350-річчю надання місту  Магдебурзького права. Заплановано також відкриття шахової школи в м.Винники.

В заключному слові  Богдан Шустер звернувся до учасників форуму із закликом: «Запрошуйте молодь до роботи в міській раді! Вони будуть вам набридати, не будуть давати жити, але вони даруватимуть натхнення працювати та пропонуватимуть ідеї, які зроблять життя міста насиченим та яскравим».

Довідково:

Захід «Форум малих реформ: 100 днів нових людей у владі» відбувся у Києві 20-22 березня 2016 р. за участі міських голів та лідерів місцевого самоврядування. На форумі презентували успішні кейси проведених реформ за перші 100 днів роботи у владі.

З відео виступу заступника міського голови м.Винники (Львівська обл.) Богдана Шустера на Форумі малих реформ можна ознайомитись нижче.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися