28 березня, 17:27

“ВОЛЯ” доміглася проведення конкурсу на посаду директора парку «Гуцульщина». ВІДЕО

Народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко разом з активістами партії «ВОЛЯ» домоглись від керівництва Міністерства екології та природних ресурсів проведення конкурсу на посаду директора Національного природного парку «Гуцульщина».

Про це повідомила прес-служба партії “ВОЛЯ”.

Представники «ВОЛІ» та активісти Косівського району Івано-Франківської області під час мітингу під Міністерством екології та природних ресурсів вимагали зупинити знищення карпатських лісів та не допустити призначення скандальної кандидатури Василя Пророчука на посаду директора Національного парку «Гуцульщина».

Активісти зазначили, що найбільше побоювання у громади викликало питання призначення на наступні 5 років Василя Пророчука, якого підозрюють у корупційних діях та незаконній вирубці лісів.

«Ми виступаємо проти вирубки і тотального знищення наших лісів, коли під виглядом сухостою вирубують живі дерева, захоплюють землі національного природного парку «Гуцульщина». Всі  безчинства відбуваються під керівництвом незмінного директора Василя Пророчука, який 14 років очолює парк», - розповів активіст Петро Іванишин.

Він нагадав, що рік тому, у Пророчука закінчився контракт з Мінекології, однак тодішній міністр Сергій Курикін продовжив дію документу, дозволивши Пророчуку обіймати посаду  ще протягом року. Наразі контракт втратив чинність й активісти вимагають проведення відкритого прозорого конкурсу на посаду керівника національного парку.

«Разом з громадою ми були на зустрічі з в.о. міністра і піднімали питання зловживань пана Пророчука, який до цього часу є керівником парку «Гуцульщина»», - повідомив Дерев’янко.

За його словами, в.о. міністра Вронська пообіцяла, що буде проведений конкурс щодо керівництва Національного парку «Гуцульщина». 

«Всі факти зловживань ми їй передали, вони будуть робити внутрішнє розслідування і службову перевірку», - підкреслив парламентар.

Зокрема  депутат зазначив, що йому стало відомо, що цього тижня Мінприроди має намір укласти контракти з 8 директорами установ природно-заповідного фонду на термін 5 років без проведення конкурсу. 

«В.о. міністра сказала, що начебто до цих панів немає ніяких претензій, хоча це іде всупереч позиції, оголошеної Яценюком, про те, що всі директори державних підприємств і національних парків мають проходити конкурси», - підкреслив Дерев’янко.

«На пряме запитання, чи опубліковували вони оголошення про те, що вони хочуть так зробити без конкурсу в місцевих газетах, в обласних газетах, в ЗМІ, вони сказали, що в них немає на це грошей», - обурився депутат.

Дерев’янко направив депутатське звернення до в.о. міністра екології та природних ресурсів Ганни Вронської, в якому вимагає провести відкриті та прозорі кадрові конкурси на заміщення посад директорів установ природно-заповідного фонду, у тому числі НПП «Гуцульщина».

Депутат підкреслив, що серед запропонованих директорів є кандидатура Василя Васильовича Пророчука – директора НПП «Гуцульщина», на діяльність якого постійно скаржиться громада Косівського району Івано-Франківської області.

Зокрема, представники громади та активісти звинувачують Пророчука у:
-  незаконному виділенні та розкраданні землі на території національного парку;
-  незаконну вирубку лісів;
-  незаконне збагачення директора Національного парку та невідповідність способу його життя отриманим доходам.

«Наша позиція і позиція громади проста – обов’язково повинні бути конкурси. Всі, хто має хороші показники і хорошу репутацію – він однозначно такий конкурс виграє», - підсумував нардеп.

Поділитися новиною:
Поділитися