29 березня, 11:57

Мер Червонограда Андрій Залівський: Сформовано ефективну команду без жодних партійних квот

Андрій Залівский – мер м. Червоноград Львівської області. Девіз його передвиборчої кампанії:  «Змінимо місто з любов’ю». І перший корок, який він зробив, коли здобув перемогу – запровадив відкриті конкурси на посади своїх заступників. На запрошення партії «ВОЛЯ» він розповів про свій досвід підвищення прозорості влади під час «Форуму малих реформ: 100 днів нових людей у владі».

«Я був ведучим і Помаранчевої революції і Революції Гідності в Червонограді. Тому для мене було принциповим зробити так, щоб люди повірили тій владі, яка прийде після Майдану. І найкращим способом досягти цього було проведення відкритих конкурсів на посади в держоргани. Я  пообіцяв це у своїй програмі і коли переміг, почав втілювати у життя. Ми почали з посад заступників  міського голови У законі це не передбачено, але американський досвід мого стажування показав, що все, що не є забороненим – можна робити», - розповів Андрій Залівський.

Аби зробити відбір кандидатів дійсно фаховим, а результати конкурсу об’єктивними, потрібно було залучити провідних експертів з управління. Як не дивно, це вдалося. Такими експертами стали: екс-міністр економіки України Павло Шеремета, один з директорів IT-компанії «СофтСервіс»  Володимир Семенишин та два викладачі з Національної  академії держуправління при Президентові України.  Саме ці чотири експерти підібрали Андрію Залівському  команду заступників.

«Мені ніхто не вірив, але за 100 днів роботи всі переконалися, що це був правильний шлях. І тепер ми йдемо далі. Ми оголосили конкурси на керівників комунальних підприємств. Наступним кроком будуть заклади культури, пізніше освіти і так далі. Таким чином, ми хочемо показати всім, що без квотного партійного принципу можна чесно і справедливо підібрати фахових менеджерів, які будуть працювати у місті чи селі. Задля того, щоби молодь не виїжджала у великі міста, а бачила перспективу у себе вдома і хотіла прислужитися славі свого рідного міста», - наголосив Залівський.

Також нововведенням мера Червонограду стали громадські обговорення з усіх важливих для містян питань. Це допомагає команді Залівського ухвалювати рішення, які стосуються безпосередньо громади. Наразі найбільш актуальним питанням для міської влади є проведення відкритого конкурсу на посаду директора міського ринку. Оскільки це підприємство є збитковим, незважаючи на всі прибутки тих, хто здійснює там торгівлю.

Але головним своїм завданням Андрій Залівський бачить сумлінну і чесну працю заради розвитку громади. І саме це надихає його щодня долати  труднощі і вперто йти до своєї мети.

«Ми вважаємо, що наше започаткування дасть нам в перспективі дуже хороший результат.  Як говорив мій тато: «життя треба прожити так, щоб вашим дітям не було соромно за вас». Я вважаю, що початок у нас дуже хороший і про нас будуть згадувати дуже добре», - підсумував свою розповідь Залівський.

Поділитися новиною:
Поділитися