30 березня, 10:00

Економіку України відродять індустріальні парки та залучені інвестиції – Мирослав Лепкий

Створення індустріального парку та залучення інвестицій – головні завдання  Новороздільської влади. Саме на це спрямовані всі зусилля та ведуться перемовини з донорами та інвесторами. Про це розповів перший заступник міського голови Нового Роздолу (Львівська обл.) Мирослав Лепкий під час Форуму малих реформ.

Звітуючи про 100 днів роботи, він зазначив, що молоде місто, яке було побудоване біля родовища природної сірки, свого часу мало потужне підприємство, де працювало понад 12 тис працівників. Однак після закінчення покладів родовища в місті почались проблеми. «Зараз реально в місті є проблема наповнення бюджету та забезпечення життєдіяльності Нового Роздолу. Попри те, що у нас працює невелике підприємство з німецькими інвестиціями,  цього не достатньо», - розповів Лепкий.

На сьогодні всі зусилля влади зосереджені на створенні Новороздільського індустріального парку (НРІП). Під проект  були виділені  та освоєні кошти Європейського Союзу в розмірі 11 млн 370 тис.грн. Парк офіційно зареєстрований та  оформлений в переліку індустріальних парків України.

«В процесі його створення українська делегація їздила до Польщі та вивчала досвід, як працюють аналогічні  парки у західних партнерів. Наразі ми пропонуємо інвесторам великі рекультивовані площі, де буде вода, тепло, світло, каналізація – розповідає Лепкий. - В першу чергу місто цікавить створення підприємств переробної  промисловості, але влада готова розглядати будь-які пропозиції інвесторів».

В рамках проекту зі створення індустріального парку в м. Новий Розділ були виконано наступні  заходи:

1. Рекультивація та очищення 46,4 га деградованих земель;

2. Розробка документації, яка необхідна для створення та розбудови індустріального парку: концепції, бізнес-плану, детального плану території, проектно-кошторисної документації інженерних мереж;

3. Проведено стратегічний аналіз подальшого функціонування НРІП;

4. Підготовлені промоційні матеріали для просування НРІП для потенційних інвесторів, влади і громади;

5. Розроблена  проектно-кошторисна документація на дороги для НРІП;

6. Створено агенцію місцевого економічного розвитку – Центру «Регіональний Розвиток» (ЦРР);

7. Створено та постійно оновлюється інтернет - сторінки ЦРР для промоції організації, проекту та НРІП(www.rozdil.com.ua);

8. Проведено 2 міжнародні конференції щодо функціонування індустріальних парків, 5 громадських обговорень щодо  проекту в Новому Роздолі, 7 тренінгів для працівників і депутатів Новороздільської міськради.

За словами Мирослава Лепкого, для розвитку НРІП та більш сприятливих умов роботи потенційних інвесторів протягом найближчих двох років планується побудова зовнішніх інженерних мереж (трансформаторної підстанції потужністю 10 МВт, водогону, напірної каналізації, прокладення телекомунікаційних мереж та ін). Крім того, передбачена часткова побудова нових та капітальний ремонт наявних доріг всередині індустріального парку (12,5 км), розробка плану зонування всієї території «Сірки», на якій створюється індустріальний парк, та рекультивація інших територій.

«Є бажання і готовність влади працювати, розвивати промисловість. Адже ми вважаємо, що за розвитком індустріальних парків - майбутнє не лише Нового Роздолу, але й України загалом. Ми відкриті, прозорі, чекаємо інвесторів і готові їм максимально сприяти», - резюмував заступник міського голови.

Довідково:

Захід «Форум малих реформ: 100 днів нових людей у владі» відбувся у Києві 20-22 березня 2016 р. за участі міських голів та лідерів місцевого самоврядування. На форумі презентували успішні кейси проведених реформ за перші 100 днів роботи у владі.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися