6 квітня, 17:42

Агенція місцевого розвитку як інструмент реформ міста (ВІДЕО)

Будь-яка революція, яка не завершується зміною влади, це просто бунт. А тому від нас з вами залежить, щоб та революція, за яку ми стояли, не закінчилась нічим.

Перше, що зробив Олександр Супрунюк коли став мером Нетішина – це ліквідував кілька відділів виконкому, в тому числі відділ інвестицій. “Цей відділ займався не інвестиціями, а виборами політичної партії чи клану, який був підрозділом «Партії регіонів», - каже мер.

Замість цього було створено Агенцію місцевого розвитку.

Один із напрямків роботи Агенції є впровадження у місті елементів електронного самоврядування. Для прикладу, вже запрацювала система «Віче». За сприяння колег ІТ-сфери з Кузнецовська (теж місто-супутник АЕС, але на Рівненщині), реалізовується проект «Розумне місто».

Агенція має вирішити проблему того, що місто зависло у 80-тих роках минулого століття – місто було побудоване як робітниче поселення, інфраструктура відпочинку, туризму та розваг – взагалі не розвинута.

«Вирішити це і покликана Агенція місцевого розвитку та люди, які працюватимуть над залученням інвестицій. Ми працюємо над Стратегією розвитку міста до 2030 року. Залучили до цієї роботи Острозьку академію, спеціалістів і разом з ними її розробляємо”, - каже Супрунюк.

Команда міського голови вже більше року тісно співпрацює з польськими інвесторами по кількох проектах: щодо будівництва в Нетішині фабрики, яка виготовлятиме продукцію для шкіл: підручники, наочні матеріали тощо на 120 робочих місць. - “Ми зможемо випускати продукцію і для українських шкіл. Поляки дали нам 2000 комплектів для першокласників на польській мові. Ми їх зараз дуже широко використовуємо в наших школах. Матеріали прекрасні. Разом з Острозькою академією будемо адаптувати їх до української програми і намагатися запровадити в українських школах. Вже є схвальні відгуки», - зазначає Супрунюк.

Міський голова Нетішина (Хмельницька область) Олександр Супрунюк називає місто, в якому головує, специфічним та контрастним. Особливістю Нетішина є те, що це місто-супутник Хмельницької атомної електростанції. Місту 35 років, а його населення 36 тисяч осіб. Контрастним, за словами, Супрунюка є те, що ті люди, які працюють на АЕС, а таких близько 5 тисяч – мають високу зарплату, решта ж – грошей не має майже взагалі.

Нині Олександр Супрунюк має монолітну команду та союзників, які за перші 100 днів роботи багато змінили у місті. Власним досвідом змін він поділився на Форумі малих реформ, який організували люди ВОЛІ.

Поділитися новиною:
Поділитися