9 квітня, 01:59

Скоро воїни АТО зможуть проходити реабілітацію у профільному госпіталі на Прикарпатті



На базі вузлової лікарні у Коломиї створять реабілітаційний центр для воїнів АТО, ветеранів та інвалідів воєн. На сьогодні розробляється перспективний план роботи госпіталю на 2016-2019 рр., який реалізують на базі державного закладу «Вузлова лікарня станції Коломия Державного територіально-галузевого обє`днання «Львівська залізниця».

Про це повідомив депутат обласної ради від партії «ВОЛЯ» Олег Атаманюк після спільного засідання  комісії охорони здоров'я та соціальної політики та комісії з підтримки учасників АТО, на якому було представлено перспективний план.


«Івано-Франківська область - єдина область,  яка немає воєнного госпіталю. Як лікар я особливо радий, що питання зрушило  з місця і ми бачимо чіткі перспективи для реалізації цього проекту на Прикарпатті», - зазначив Олег Атаманюк.


Тож ближчим часом на базі Коломийської вузлової лікарні буде створено повноцінний госпіталь який буде прицільно орієнтований на питаннях реабілітації  учасників АТО та їхніх сімей. Його відкриття стане великим досягненням, адже, як зазначив Олег Атаманюк, у Івано-Франківській області питаннями психологічної реабілітації займаються цілий ряд небайдужих людей на волонтерських засадах а власне фізична реабілітація учасників АТО знаходиться  у критичному стані.


«На Івано-Франківщині немає закладів, у яких проводять комплексну реабілітацію. Це питання є вкрай важливе і  не тільки для реабілітації воїнів АТО, а й реабілітації інвалідів та учасників інших воєн. Поруч з цим, після закінчення війни, дану медичну установу зможуть використовувати  не тільки для реабілітації воїнів, а загалом, для усіх жителів нашої області», - пояснив Олег Атаманюк.
Поділитися новиною:
Поділитися