17 квітня, 01:29

Люди ВОЛІ таки домоглися запровадження електронних петицій у Коломиї

Мешканці Коломиї нарешті  зможуть вносити всі свої ініціативи та колективні звернення до міської влади за допомогою сервісу електронних петицій. Ініціатива людей ВОЛІ про запровадження інституту електронних звернень та петицій була підтримана депутатами під час останньої сесії Коломийської міської ради.

Про це повідомив координатор міської організації партії «ВОЛЯ» у Коломиї Михайло Рогів.

Затвердження Порядку розгляду електронних петицій було прийняте під час шостої сесії Коломийської міської ради. Питання запровадження електронних петицій, яке ініціювали люди ВОЛІ винесли на розгляд депутатів вдруге, після першого розгляду відправили на доопрацювання.

«Процес запровадження електронних петицій тривав довго, чомусь раніше депутатам не вистачило політичної волі надати можливість доступу та звернення у формі електронних петицій мешканцям Коломиї, однак нам таки вдалося це запровадити. Це важливий процес для міста. Сподіваюсь, результат проекту буде відчутний як для громадськості так і для влади», - відзначив Михайло Рогів.

Сервіс електронних петицій невдовзі розпочне працювати і стане доступний для всіх коломиян. У рамках проекту,  протягом  трьох місяців електронна петиція у Коломиї має набрати не менше 200 підписів, і тільки тоді її протягом 10 днів розглядатиме міськрада.

Як розповів Михайло Рогів, реєстрація для голосування за петицію передбачає внесення таких даних, як прізвище, ім’я та по батькові особи, електронну скриньку і номер телефону. Після внесення цих даних на сайті особі прийде смс-сповіщення, яке підтвердить реєстрацію. Крім того, у голосуванні зможуть взяти участь і мешканці інших міст.

Нагадаємо, що люди ВОЛІ також ініціювали запровадження інституту електронних звернень та петицій на сайті Коломийської районної ради. За дану пропозицію під час засідання другої сесії районної ради депутати проголосували одноголосно.

«Запровадження електронних петицій – це реальний механізм прямого звернення громадськості до органу місцевого самоврядування. На жаль, жителі Коломийського району досі були позбавленні можливості електронного колективного звернення у вигляді електронних петицій до Коломийської районної ради, тепер громади мають усі можливості прямої комунікації із владою», - відзначив координатор районної організації партії «ВОЛЯ» Роман Мадерук.

За словами Мадерука, у районній раді зараз врегульовано  поданий волівцями правовий механізм електронних звернень до Коломийської районної ради.
Варто зазначити, що на території Коломийського району проживає понад 100 тисяч населення, тому розгляд електронної петиції до Коломийської районної ради проводиться за умови збору на її підтримку протягом не більш як трьох місяців з дня її оприлюднення менше ніж 250 підписів.

Поділитися новиною:
Поділитися