7 червня, 11:30

«ВОЛЯ» Києва ініціюватиме встановлення єдиних чесних правил ведення бізнесу для власників МАФів – Богдан Гребенюк

Знищення чергових МАФів в Києві, на жаль, не вирішує питання їх функціонування. Проблема «кіосків» полягає  в тому, що влада постійно тримає їх на нелегальному становищі, аби збагачуватись завдяки тіньовим схемам. Так прокоментував інформацію КМДА щодо знесення протягом травня в Києві 120 МАФів координатор партії «ВОЛЯ» у Києві Богдан Гребенюк.

«Створено такі умови, коли немає визначеного повного пакету документів, який повинен мати кожен кіоск, щоразу просять різні папірці. Правила  постійно міняються і все це робиться для перманентного  переділу ринку. «ВОЛЯ» вважає, що на рівні влади Києва потрібно розробити програму,  де чітко зазначити уніфікований вигляд кіосків, пакет дозвільних документів та перелік товарів, якими можуть торгувати МАФи», - зазначає Гребенюк.

Наразі, кияни є свідками скандального знесення одних кіосків і монтажу інших. Активісти «ВОЛІ» мають намір спільно з представниками дрібного та середнього бізнесу, які є гравцями ринку, розробити проект документів, аби унормувати цю проблему.

«Потрібно раз і назавжди навести лад, а не перетворювати підприємців на хабарників, які змушені підлаштовуватись під кожну владу», - вважає людина ВОЛІ.

Нагадаємо, Київська адміністрація днями звітувала про знесення упродовж травня 120 незаконних комерційних тимчасових споруд. Загалом  за січень-травень у Києві демонтували близько 830 незаконних кіосків.

Поділитися новиною:
Поділитися