24 червня, 18:00

ГАЛАБАЛА зобов’язала Держгеокадастр роз’яснити людям як виправити помилки у земельній документації

Депутати облради одноголосно підтримали пропозицію очільниці фракції «ВОЛЯ» Ольги Галабали зобов’язати Держгеокадастр опублікувати у районних, обласних ЗМІ роз’яснення щодо виправлення помилок у земельних актах та виявлені накладки і неспівпадіння в кадастровій карті.

Про це йшлося під час виїзного сесійного засідання облради 24 червня, повідомляє прес-служба партії «ВОЛЯ».

Ольга Галабала пояснила, дуже багато людей скаржаться, що у їхній земельній документації є помилки або накладки та неспівпадіння в кадастровій карті. «Часто люди стикаються з тим, що у державному акті земельна ділянка одна, а в земельному кадастрі вона відображається в іншому місці чи за іншим номером»

Натомість, як зазначила Галабала: «Держгеокадастр замість того, щоб допомогти людям виправити наявні технічні помилки, посилаються на те, що база даних в Києві, і виправити накладки можливо тільки там. Або ж, в інших випадках, відправляють людей до приватних фірм, де їм доводиться платити кошти за начебто виправлення помилок. Насправді ж - це функція Держгеокадастру, де послуги повинні надаватись безкоштовно і без перешкод»

Тому, депутати «ВОЛІ» зобов’язали Держгеокадастр опублікувати в усіх засобах масової інформації, районного чи обласного рівня, роз’яснення щодо процедури виправлення помилок та неспівпадінь у земельних актах. 

«Люди повинні знати за якою короткою процедурою мають діяти, аби районні відділення Держгеокадастру не відправляли людей на комерційні фірми, а чітко роз’яснили куди звернутись та що робити у випадку таких накладок», - підкреслила Галабала.

Поділитися новиною:
Поділитися