1 серпня, 18:11

Французькі депутати в Криму – ще один тривожний дзвоник для України

Візит французьких депутатів до анексованого Криму і їхні заяви про те, що треба повертатися до співробітництва з Росією свідчать, що чимало політичних сил у старій Європі ставить особисті інтереси вище задекларованих Євросоюзом принципів справедливості та дотримання законів. 

Сьогодні французькі популісти в гонитві за електоральними симпатіями вимагають визнати факт належності Криму до Росії. Але що вони будуть говорити завтра, коли перегляд кордонів в Європі призведе до анексії Ельзасу та Лотарингії, або до незалежності Бретані? 

Втім, це ще раз підтверджує той факт, що Україні треба активізувати пошук союзників. В старій Європі, особливо з боку Франції, вже не вперше лунають заклики відновити співпрацю з Росією.

Тому нам треба розраховувати переважно на себе – і ті країни, які так само знаходяться в небезпечній близькості до Росії і розуміють загрози, які вона несе. 

В ідеології партії «ВОЛЯ»  зазначені такі кроки з посилення безпеки:

  • Інтенсифікація зусиль зі створення Балто-Чорноморського союзу в якості додаткового поясу безпеки в регіоні;
  • Створення в Україні резервної армії за принципом територіальної оборони. 

І про перше, і про друге час від часу згадують очільники держави – але переважно в декларативному ключі. Адже жодних реальних зусиль в цих напрямках не робиться.

Ми втрачаємо час, і ризикуємо опинитися під час ескалації конфлікту сам на сам з агресором. Охолодження стосунків між Польщею та Україною, що відбулося в останній час,  знову ж таки свідчить про успіхи російської дипломатії, та провали української.

«ВОЛЯ» наполягає на необхідності прийняття закону про резервну армію в Україні та укласти перші міждержавні угоди по БЧС.  

“ВОЛЯ” застерігає політичне керівництво країни до усвідомлення всіх загроз та нарешті почати діяти, поки ми ще не пройшли «точку неповернення».

Поділитися новиною:
Поділитися