31 серпня, 14:38

В минулому році влада не використала 2 мільярди доларів іноземної допомоги - депутат ВОЛІ

У минулому році українська влада не використала 2 млрд доларів фінансової допомоги іноземних держав через те, що Уряд не визначився, хто і як розподілятиме ці кошти.

Дерев’янко: В минулому році влада не використала 2 мільярди доларів іноземної допомоги
Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев"янко в програмі "Гість студії" на телеканалі ТРК Надвірна.

Він зазначив, що багато іноземних країн підтримують Україну у боротьбі проти агресора, в тому числі й фінансово. Однак, в уряді не можуть вирішити, яке міністерство має розподіляти ці кошти. 

"Ми були шоковані, коли виявили, що 2 млрд доларів такої допомоги ми не використали в минулому році. Чому не використали? Тому що і до цього часу в уряді "тягнуть ковдру" один на одного, яке міністерство буде курувати і розподіляти ці кошти. Мабуть, хочуть отримувати якісь відкати, хабарі" — наголосив Дерев"янко.

Депутат додав, що американці та європейці усвідомлюють, що агресор є небезпечним не тільки для України. "Він також є небезпечним для всього цивілізованого світу, бо неможливо в 21 столітті давати комусь можливість сходити з розуму і творити таке свавілля, яке творить сьогодні Росія", — зазначив він. 

За словами нардепа, всі країни, які пройшли війну та кризу, мали підтримку цивілізованого світу. Але для цього повинен бути уряд, який має довіру фінансових донорів. 

"Ніхто не хоче давати кошти країні, у якій влада ці кошти розкрадає і демотивує союзників надавати підтримку та фінансову допомогу. Зараз, коли гривня знецінилась, коли люди втрачають робочі місця, нам важливо показати відкрито, що ми є чесні, що ми можемо ті гроші, які нам дають, використати на благо громад, на розвиток інфраструктури та демократії", — наголосив Дерев"янко.

Крім того, Дерев"янко наголосив на тому, що громади повинні мати доступ до інформації про розподілення всіх ресурсів, які надають Україні іноземні країни. На його думку, має існувати єдиний веб-сайт з відкритою та доступною інформацією.


Прес-служба партії "ВОЛЯ"
Поділитися новиною:
Поділитися