6 вересня, 17:26

«ВОЛЯ» пропонує 5 кроків для виходу країни із кризи

Партія «ВОЛЯ» розробила План дій, який допоможе вивести країну із політичної та економічної кризи та подолати суспільну напругу в суспільстві.

Про це заявив народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко на брифінгу в парламенті 6 вересня.

«Український парламент розпочав свою роботу сьогодні під час цієї перманентної політичної кризи, якою завершилася минула сесія парламенту, коли невирішені питання стосовно високих тарифів, під час чергового витку інфляції і знецінення української гривні», - заявив депутат. 

Тому партія «ВОЛЯ» пропонує здійснити п’ять першочергових кроків за цю сесію, які допоможуть вийти з кризи та сприятимуть розвитку:

1.  Розробка та втілення Плану інфраструктурного розвитку України.

«Ми пропонуємо, щоб Уряд створив план розвитку інфраструктури на найближчі 10-15 років. Ця інфраструктура має відповідати інфраструктурі розвинених європейських країн та витягнути Україну з країн третього світу в країни першого світу за рахунок країн-донорів, які нам сьогодні допомагають і будуть допомагати відновлювати країну після війни, після кризи», - заявив Дерев’янко.
 
За його словами, цей план має містити розвиток розгалужених шляхів, магістральних проводів, ЛЕП, мостів, аеропортів, тунелів. 

«Цей План розвитку інфраструктури український уряд мав би запропонувати українському парламенту, нашим міжнародним колегам, нашим донорам для того, щоб було зрозуміло, куди будуть спрямовані кошти, для того, щоб Україна могла створити сотні тисяч робочих місць. Цей план мав би об’єднати всіх депутатів усіх політичних сил і фракцій», - додав нардеп.

2.  Зниження тарифів на житлово-комунальні послуги.

«Ми наполягаємо на тому, щоб уряд переглянув тарифи на житлово-комунальні послуги і ухвалив низку законів, які сьогодні забезпечать можливість отримання прийнятних тарифів для населення», - заявив парламентар.

За його словами, з кожної тисячі гривень, які сьогодні український громадянин сплачує за український газ, 580 грн. йде до кишень олігархів, а саме Коломойського, Фірташа, Бойка, Льовочкіна, Ахметова та інших власників газовидобувних компаній.

Депутат запропонував два підходи вирішення цього питання:
1.  Тариф на газ має бути єдиним і складати 5100 грн , 
2.  Тариф може бути різний:  для промисловості - імпортний газ, а газ вітчизняного виробництва - для населення за ціною 2900 грн.

3.  Тимчасова заборона приватизації і ухвалення відповідного закону щодо мораторію до наступного року

«Сьогодні під виглядом намагання наповнити бюджет є ризик втратити значну і дуже якісної власності українського народу», - заявив депутат.

«Тільки після того, як ми будемо мати стабільний ріст ВВП не менше 10% на рік, потрібно виставляти на продаж такі об’єкти і продавати їх за великі гроші», - вважає Дерев’янко.

4.  Розпочати реальну реформу прокуратури і оновлення суддів

«Ми вимагаємо пришвидшити процес оновлення всіх суддів, а також оновити прокуратуру, яка насправді не реформована до цього часу», - заявив Дерев’янко. 

Він додав, що в Україні спостерігаються негативні тенденції недосконалості проведення реформ стосовно і прокурорських співробітників, і навіть деяких співробітників МВС і Національної поліції.

5.  Провести податкову реформу, на основі якої формувати бюджет.

«ВОЛЯ» вимагає ухвалювати бюджет на 2017 рік виключно на новій податковій основі. Ми пропонуємо 10% податок з доходів фізичних осіб, 15% - податок на додану вартість, 15% - податок на розподілений прибуток, коли підприємство виплачує дивіденди і 20% - Єдиний соціальний внесок», - зазначив нардеп.

«Це дасть можливість реально вивести з тіні ті зарплати, які видаються підприємцями у конвертах, це дасть можливість підприємцям чесно сплачувати податки і працювати на економіку України», - сказав Дерев’янко.

«Я переконаний, що ці кроки зможуть об’єднати український парламент і дати можливість рухатись вперед», - підсумував народний депутат.
Поділитися новиною:
Поділитися