8 вересня, 13:58

Прокуратура не розслідує свіжі факти вирубки лісів, а лише «замилює очі» - Курій

Прокуратура та органи влади не зацікавлені в тому, щоб насправді розслідувати варварські вирубки лісів, які відбуваються на Львівщині.

Про це заявив координатор партії «ВОЛЯ» у Львівській області, депутат Старосамбірської районної ради Василь Курій.

«Зараз  прокуратура і органи влади наввипередки один перед одним звітують про те, що зроблені великі кримінальні розслідування, проведено роботу. Це виглядає профанацією і фейком через те, що вони звітують про кримінальні провадження, які ми почали ще в 2015 році», - заявив Курій.

Він додав, що інформація про розслідування кримінальних проваджень була «вкинута» прокуратурою у ЗМІ, щоб продемонструвати нібито щось робиться, хоча насправді це не так.

«Протягом останній двох років, відколи зафіксовані ці факти, про які вони звітують, ліс ріжеться постійно, ліс ріжеться з порушеннями, документи на вирубку видаються з порушеннями, роботи проводяться з порушеннями», - обурився представник «ВОЛІ».

Курій вважає, що під час того, як ліс вирізається у величезних масштабах, прокуратура просто «замилює очі».

«Вони звітують про ті кримінальні речі, які ми ще будучи активістами виявляли після Майдану. Наприклад, збитки по селу Дністрик, де ми виявили 2000 кубометрів незаконної вирубки лісу», - зазначив Василь Курій.

Він підкреслив, що наразі не працює належним чином жоден орган, ні правоохоронний, ні екології, ні охорони праці, ні державні чиновники, щоб зупинити варварську вирубку лісів.

«Ми не можемо зараз похвалитися здобутками, крім того, що порушуються кримінальні провадження і  практично припадають пилюкою», - додав депутат.

За його словами, прокуратура звітує про старі факти, які виявила 2 роки тому ще ГО «Майдан Старосамбірщини» та пізніше підключилась партія «ВОЛЯ».

Курій повідомив, що нещодавно активісти виявили рубку лісу в селі Лопушанка-Хомина Старосамбірського району, яка відбувалась з величезними порушеннями.

«Працювала не людина, яка мала дозвіл, а зовсім інший підприємець. Це все зафіксовано, порушена кримінальне провадження, але немає жодного руху. Пройшло 40 днів, як ми написали скарги у всі інстанції. На жаль, ми не бачимо просування по цих справах», - констатував депутат.

Курій підкреслив, що партія «ВОЛЯ» буде й надалі фіксувати факти незаконної вирубки та домагатися порушення кримінальних проваджень. «Ми будемо збирати доказову базу, ми будемо шукати шляхи вирішення, ми будемо готуватися до публічних акцій», - додав він.

«Однак, ми розуміємо, що зараз ніхто не готовий навести лад в цьому. Немає жодної структури, яка має бажання навести лад в цьому питанні», - підсумував Василь Курій.

Нагадаємо, прокуратура Львівської області повідомила, що цьогоріч розслідується 11 кримінальних проваджень у сфері охорони лісів, сума збитків у яких перевищує 27 млн гривень.

Поділитися новиною:
Поділитися