12 вересня, 12:19

Через бездіяльність влади на Хмельниччині можлива екологічна катастрофа та соціальні заворушення, — нардеп

Народний депутат Юрій Дерев’янко («ВОЛЯ») вимагає від міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака терміново втрутитися в ситуацію з незаконним випалюванням деревного вугілля в місті Нетішин Хмельницької області, яке загрожує екологічною катастрофою. Про це йдеться в депутатському зверненні нардепа, направленому на адресу міністра.

«До мене, як народного депутата України, надходять численні звернення від жителів м. Нетішина Хмельницької області, громадських активістів та міського голови м. Нетішин Супрунюка Олександра Олексійовича щодо незаконного випалювання деревного вугілля, — йдеться в документі. — Зі звернень вбачається, що на території м. Нетішин досить активного і широкомасштабного характеру набула несанкціонована господарська діяльність з випалювання деревного вугілля». За словами нардепа, деревне вугілля виробляють кілька приватних підприємців за допомогою саморобного устаткування — т. зв. «бочок». Виготовлення вугілля подібним способом — без дотримання технологічних норм — завдає шкоди екології міста та здоров’ю його мешканців. Разом із тим, підприємці не допускають на територію виробництва представників органів місцевого самоврядування, та збираються розширювати бізнес.

«Згідно вимог Закону України «Про охорону атмосферного повітря», здійснення діяльності у формі виробництва деревного вугілля не повинне суперечити умовам і вимогам до викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, — йдеться в депутатському зверненні до міністра екології. — Прошу вжити заходів щодо обмеження та/або повного припинення незаконного випалювання деревного вугілля на території міста Нетішин Хмельницької області та притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності».

Коментуючи звернення, Юрій Дерев’янко зауважив, що якщо влада терміново не втрутиться в ситуацію, то на Хмельниччині можлива екологічна катастрофа місцевого значення, а також соціальні потрясіння. «Незаконне випалювання вугілля кустарним способом вже негативно позначилося на здоров’ї мешканців Нетішина, які масово звертаються до мерії та мене, як народного депутата, — зазначив він. — Це виробництво створює серйозне соціальне напруження в місті, і якщо влада терміново не візьме ситуацію під контроль, то люди діятимуть на власний розсуд».

Нагадаємо, у травні партія «ВОЛЯ» вже зверталася до Остапа Семерака та правоохоронців з приводу аналогічної ситуації, що склалася на Рівненщині. У відповідь на звернення нардепа «ВОЛІ» Юрія Дерев’янка правоохоронні органи здійснили перевірку виробництва і навіть відкрили кримінальне провадження, але лише за фактом порушення трудових прав працівників. 




Прес-служба політичної партії «ВОЛЯ»


Поділитися новиною:
Поділитися